Trei echipe românești în FIBA Eurochallenge

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 iulie 2014

542 baschet romanescFederaţia Europeană de Baschet (FIBA Europe) a anunţat lista oficială a echipelor ce vor participa în ediţia 2014-2015 a FIBA Eurochallenge la masculin, între cele 32 de formaţii numărându-se de data aceasta și trei echipe românești, CSM Oradea, U BT Cluj şi Energia Rovinari.

Conform anunţului făcut de FIBA

Europe, cele 32 de echipe vor fi împărţite în opt grupe preliminare a câte patru, care vor juca în sistem tur-retur, primele două clasate din fiecare grupă urmând să se califice în faza șaisprezecimilor competiţiei. În această fază, echipele vor fi împărţite în două conferinţe pe criterii geografice şi se va juca pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe.

Urnele valorice vor fi anunţate la finalul acestei săptămâni, iar tragerea la sorţi va avea loc duminică, la Munchen.

Vicecampioana CSM Oradea va juca în FIBA Eurochallenge pentru a doua oară consecutiv în istorie, în stagiunea trecută terminând faza grupelor cu un bilanţ de trei victorii şi trei înfrângeri.

U BT Cluj se află și ea la a şasea participare în competiţie, ultima dată în sezonul 2011-2012, în timp ce Energia Rovinari este debutantă, evoluând pentru prima oară în competiția europeană.

FIBA Eurochallenge este a treia competiţie valorică a continentului, după Euroligă şi Eurocup.

România va mai fi reprezentată la masculin de campioana României, CSU Asesoft Ploieşti, care a primit un wild-card pentru a doua oară consecutiv pentru Eurocup.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!