Trei medalii la turneul Nadiei

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 februarie 2015

570 gimnasticaGimnastele din lotul naţional de junioare nu au avut adversar la concursul „Nadia Comăneci International Invitational”, organizat de fosta campioană olimpică în weekend, la Cox Arena din Oklahoma.

Alexandra Mihai, Olivia Cîmpean şi Ioana Crişan au câştigat concursul pe echipe, au ocupat podiumul la individual compus şi au terminat pe primul loc în trei finale pe aparate, aducând acasă şase medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Echipa României a totalizat pe cele patru aparate 106,100 puncte, punctaj care le-a adus medalia de aur. În clasament, fetele noastre au fost urmate de echipa Gym-Fly (Canada) compusă din Laurie-Lou Vezina şi Victoria Jurca, iar locul 3 a fost adjudecat de echipa Bart Conner Gymnastics Academy, pentru care a concurat Elisabet Vasileva (Bulgaria) şi americancele Jenna Dunn, Cameo Stapleton şi Ryan Henry.

La individual compus, Olivia Cîmpean şi Ioana Crişan au terminat concursul la egalitate, cu 52,85 puncte, iar Alexandra Mihai a fost nevoită să se mulţumească cu locul 3, ea neputând evolua la capacitatea cu care ne-a obișnuit din cauza unei accidentări suferite la încălzire.

Apoi, Ioana Crişan s-a impus la sărituri şi bârnă, iar arădeanca Olivia Cîmpean a câştigat medalia de aur la sol, devansând-o pe Mihai. Cîmpean a mers înainte și şi-a trecut în palmares și o medalie de argint la sărituri şi una de bronz la paralele.

Cele trei au fost prezente şi la ediţia precedentă. la individual compus Ioana Crişan şi Olivia Cîmpean au terminat pe locurile 2 și 3, în timp ce echipa României a încheiat pe poziția a treia a podiumului, după Australia şi WOGA (Academia Americană de Gimnastică).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!