Trei moduri periculoase de a împrumuta bani

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 19 mai 2014

Dacă sunteţi în situaţia de a trebui să obţineţi urgent o sumă de bani, asiguraţi-vă că evitaţi metodele de împrumut de mai jos, extrem de riscante…

Cum condiţiile de creditare s-au înăsprit în ultimul an, dacă aveţi un istoric financiar ceva mai puţin decât perfect, atunci s-ar putea să fie greu să obţineţi creditul necesar de la o bancă.

Problema este că, în clipa când vremurile sunt grele, toţi avem nevoie de bani. Şi, din nefericire, acest lucru înseamnă că aţi putea fi tentat să alegeţi o formă de împrumut care se va dovedi a fi o mare greşeală.

Iată, în continuare, trei din cele mai puțin inspirate variante de a obţine un împrumut:

 

Logbook loans

Pe scurt, împrumuturile de tip „logbook loans” sunt securizate cu propria maşină. Unele companii, aşa cum ar fi cea imaginativ intitulată Logbook Loans (http://www.logbookloans.co.uk/), va împrumuta oricui dispune de o maşină fără a mai verifica istoria creditului aplicantului. Aceste companii vă împrumută un anume procent din valoarea maşinii de care dispuneţi.

Acest mod de a împrumuta poate fi unul deosebit de costisitor, şi deşi pare a fi rapid şi uşor, vă sfătuim să nu apelaţi la el. Companiile de acest gen nu se supun regulilor FSA, şi nu au obligaţia de a se alinia acestora în ceea ce priveşte modul în care tratează clientul.

 

Payday loans

Aceste împrumuturi sunt, de fapt, avansuri în numerar în contul salariului pe care vă aşteptaţi să-l luaţi la sfârşitul lunii. Din nou, acest lucru vă poate tenta dacă aveţi nevoie rapidă de bani, mai ales că nu vă ia mult să obţineţi un astfel de împrumut. De asemenea, nu se face nici un fel de verificare a istoricului financiar al aplicantului.

În mod normal puteţi împrumuta până la 1.000 lire, deşi unii creditori permit împrumutul a maximum 750 lire. Majoritatea creditorilor vor percepe o dobândă de 25 lire pentru fiecare 100 împrumutaţi, ceea ce poate deveni o sumă semnificativă. Dacă împrumutaţi, de exemplu, 500 lire, atunci veţi sfârşi prin a returna 625 lire. Pe care trebuie să-i returnaţi în prima lună!

 

Pawnbrokers

Cămătarii vă permit să împrumutaţi bani amanetând ceva de valoare în schimbul sumei obţinute. Va trebui să semnaţi un acord de creditare şi vi se va oferi o chitanţă care să dovedească faptul că sunteţi posesorul acelui obiect. Nu se vor efectua verificări ale situaţiei financiare.

Din nou, vi se va percepe o anume dobândă şi riscaţi să pierdeţi obiectul amanetat dacă nu puteţi plăti suma respectivă.

 

Chiar trebuie să împrumutaţi?

Dacă sunteţi în situaţia de a lua în considerare un împrumut prin una din metodele enumerate mai sus, există şansa ca situaţia dumneavoastră financiară să aibă nevoie de câteva ajustări. Dacă vă confruntaţi cu o criză a debitelor, atunci puteţi obţine câteva sfaturi fie de la National Debtline (http://www.nationaldebtline.co.uk/) sau de la Consumer Credit Counselling Service (http://www.cccs.co.uk/).

Iar dacă nu vă organizați bugetul în mod normal, începeţi să faceţi asta acum! Dacă stabiliţi un mod de bugetare şi vă monitorizați cheltuielile, atunci veţi ajunge să cheltuiţi mai puţin.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

4 pareri la “Trei moduri periculoase de a împrumuta bani”

 1. alexandru csordas Spune:

  am o criza mare financiara ,din ultimii 53 de ani nu mai intilnit asa ceva !!

 2. Nicolae Bolovan Spune:

  Am nevoie urgenta de 400 de lire, pentru a platii chiria si bilurile.

 3. countryblush Spune:

  This lady had the ethics of She governed as an ultra-conservative under the guise of a The UK is in no way better off now than it was under Labour in the

 4. wale Spune:

  O MAI MAI MULT MAI MULTE LA MR JOHNLUKE PENTRU A MEA AJUTA PENTRU UN UN LUNA DE 30.000.000 USD CONTACT prin EMAIL JOHNLUKELOANFIRM @ GMAIL.COM

Spune-ti si tu parerea!