Trei români au ajuns la închisoare după ce au vândut acte de identitate false

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 2 octombrie 2014

Trei români au fost arestaţi în Marea Britanie după ce au fost descoperiţi că erau implicaţi într-o afacere prin care ofereau acte de identitate false celor care imigrau ilegal.

Cu ajutorul documentelor, cei care ajungeau aici ilegal puteau beneficia de ajutor din partea statului, precum şi de asigurare medicală gratuită. Banda de români vindea acte de identitate și permise de conducere românești și italiene cu prețuri de până la 2.000 de lire, scriu jurnaliştii de la Daily Mail.

Potrivit jurnaliştilor britanici, cel care se ocupa de operaţiune era Vasile Gheorghe, de 39 de ani. Acesta îi avea complici pe Valentin Babtan şi Andreea Necula. Cei trei creau actele de identitate folosind datele unor cetăţeni români aflaţi în Bucureşti, care aveau dreptul legal de a imigra în Marea Britanie, şi erau vândute, de cele mai multe ori, persoanelor care nu aveau drept de şedere, venite din Afganistan, Irak sau Iran.

Întrega afacere a pornit după ce pe 1 ianuarie au fost ridicate restricţiile cu privire la migraţia în Marea Britanie a românilor şi a bulgarilor. Polițiștii sub acoperire au cumpărat de la capul reţelei o carte de identitate și un permis auto românești, pentru care au plătit 2.800 de lire sterline. Infractorul și-a lăudat marfa, spunând că pot fi încasate cecuri cu ajutorul actelor furnizate de el. Mai mult, el le-a spus polițiștilor că actele de identitate sunt atât de bine făcute încât pot fi verificate fără probleme chiar și cu ajutorul aparatului UV.

Vasile Gheorghe a fost condamnat la 14 luni de închisoare, iar complicii săi Valentin Babtan şi Andreea Necula la 12 luni, respectiv 10 luni de închisoare. 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Trei români au ajuns la închisoare după ce au vândut acte de identitate false”

  1. valentin Spune:

    pentru domnisoara reportera te rog sa te mai informezi in legatura cu ce scri pentru ca nu este adevarat nimic din ce spui daca vrei adevarul contacteazama pe mine esti mincinoasa am fost condamnati pentru frauda nu pentru ce spui tu si nu politia a facut flagrantu

Spune-ti si tu parerea!