Trei români participă la Cupa Mondială de Triatlon de la Leeds

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 iunie 2016

Londra_Alex Dan Dumitru

La sfârșitul acestei săptămâni, la Leeds se va desfășura Cupa Mondială la Triatlon. La această competiție participă trei români, doi care locuiesc în UK și unul care va veni din România. Toți trei formează o echipă și vor concura la proba ștafetă: Alex Dan Dumitru (10 km alergare), Ciprian Ciobanu (1.500 metri înot) și Constantin Manole (40 km ciclism).

La competiție s-au înscris peste 5.000 de sportivi și sportive, iar la proba la care vor concura românii sunt 70 de echipe, majoritatea din UK. De menționat că doi dintre românii care concurează acum au câștigat medalia de aur la o competiție similară, desfășurată în UK în 2014.

Alex Dan Dumitru ne-a declarat că echipa românească va participa la această competiție în intenția de a atrage atenția asupra discriminării la care sunt supuși imigranții.

„În cazul în care vom urca pe podium, vom ridica pumnul mâinii drepte în sus. Este un gest celebru în sport făcut prima dată de un atlet de culoare la Olimpiada din 1968. Este un eveniment important la care vor fi prezente multe televiziuni, jurnaliști de pretutindeni și vrem să ne facem remarcați și să atragem atenția asupra discriminării românilor care locuiesc în UK, având în vedere faptul că în campania făcută pentru Brexit se vorbește despre pacostea imigranților”, ne-a declarat Alex Dan Dumitru.

De altfel, acesta și-a făcut un nume prin faptul că participă la competiții grele de maraton în scop umanitar, în special pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer.

—————————————

„Dacă nu arătăm cine suntem cu adevărat, lumea va crede toate balivernele pe care le citeşte în presa răuvoitoare. Este important să fim, fiecare dintre noi, ambasadorii României, ai românilor harnici, pricepuţi şi buni.”

Alex Dan Dumitru

—————————————

 

Alex Dan Dumitru, purtător al torței olimpice

Spiritul său caritabil l-a făcut pe Alex Dan Dumitru o vedetă a românilor din Regatul Unit. Ca urmare a nominalizării făcute de membrii Parohiei Ortodoxe „Sf. Macarie cel Mare“ din Leeds, a fost selecţionat să ducă torţa olimpică prin Londra, în drumul ei către stadionul Wembley. „Ca recunoaştere pentru întreaga activitate de voluntariat pe care a desfăşurat-o în ultimii cinci ani”, au argumentat atunci organizatorii britanici despre singurul român care a avut onoarea să ducă torţa oficială la Jocurile Olimpice din 2012.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!