Trei violatori români

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 18 septembrie 2014

Trei români au fost acuzați pentru că au violat o femeie în orașul Portadown, din comitatul Armagh, Irlanda de Nord, după cum informează ziarele locale în edițiile lor de la mijlocul lunii septembrie.

Ioan Aurel Lăcătuș, în vârstă de 24 de ani, și Aurel Teglaș (20 ani), amândoi locuind în Portadown, au apărut în fața unui complet de judecată la Tribunalul Craigavon Magistrates Court. Un al treilea bărbat, pe nume Florin Cârpaci (33 de ani), a fost judecat pentru aceeași faptă la Lisburn Magistrates Court.

Violul comis de cei trei români s-a consumat în 25 august, conform declarațiilor făcute în timpul procesului.

Un ofițer de poliție a confirmat în fața completului de judecată consumarea faptelor incriminatorii și conexiunea acestora cu acuzații.

Judecătorul a caracterizat faptele comise ca fiind „deosebit de grave” și a decis continuarea procesului la o dată ulterioară.

I. A. Lăcătuș și A. Teglaș au rămas în custodia polițiștilor nord-irlandezi și vor fi audiați din nou, prin intermediul tehnologiei video, în 19 septembrie. Procesul lui F. Cârpaci va continua, de asemenea, separat, în cursul acestei săptămâni, susțin cei de la cotidianul Portadown Times.

Avocații numiți din oficiu ai celor trei români nu au solicitat eliberarea clienților săi pe cauțiune, conform aceleiași publicații. Ei vor beneficia în continuare de asistență juridică gratuită.

Un al patrulea bărbat, căruia presa nord-irlandeză nu îi dezvăluie naționalitatea, a fost interogat cu privire la cazul de viol comis de trei români și care s-a petrecut în Portadown. Acesta are 21 de ani, iar judecătorii au decis eliberarea sa până la finalizarea unor investigații suplimentare desfășurate în acest caz.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!