Trezirea din ciupeală

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 19 februarie 2016

Halep a pierdut din nou. Desigur, de data asta la Ana Ivanovic, locul 7 mondial, ceea ce face înfrângerea cumva mai acceptabilă pentru că ambele jucătoare fac parte din acel Top 10 mondial în care se pot întâmpla multe. Discuțiile încep când Halep pierde la jucătoare mult mai slab cotate, situații neacceptabile, dar frecvente în cazul ei.

Din punctul meu de vedere Halep nu are ce să caute în primele 10 jucătoare ale lumii și nu sunt sigur că-și găsește locul nici în primele 20. Sus, acolo unde ei i-a luat aerul mințile, ai nevoie de câteva lucruri pentru a demonstra că-ți meriți locul. Bun simț, fair play, stabilitate și dorință. Halep nu are nimic din toate acestea, sau măcar să spunem că nu este capabilă să le demonstreze la ora actuală deși lucrurile trenează de multă vreme. Și nici măcar nu știe să muncească așa cum muncea Sharapova când își croia drum. Modul în care abordează Halep tenisul este un dolce far niente din care mă bucur că ea iese învinsă, deși bucuria asta are și durerea ei: nu este capabilă să priceapă nimic din ce i se întâmplă. Dar când te cobori la nivelul reclamelor ălora sinistre la un anume hypermarket din România, ne este din nefericire la fel de clar clar că nici venind vorba de stimă de sine și intelect nu putem să cerem prea multe.

Anul acesta pare anul în care Halep adună bani. De pe unde poate, cât poate, cum poate. S-a văzut încă de anul trecut asta, dar unii au fost prea ocupați cu naționalisme ieftine ca să-și dea seama că fetei îi este foame. Și când nu ești Sharapova sau Ivanovic nu prea poți să apari pe multe postere. Așa că rămâne ciupeala, mica și sfânta ciupeală românească.

Stai să vezi însă, Simono, cum va fi când te vrei trezi din ea.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!