Tribunalul motivează reținerea lui Rudel Obreja

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 februarie 2015

570 obreja

Rudel Obreja a dispus de sume de bani pe care nu le-a avut anterior încheierii contractului pentru promovarea „Galei Bute”, arată Tribunalul Bucureşti în motivarea sa față de decizia de arestare a fostului sportiv.

„Tribunalul constată că în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Rudel Obreja sunt probe rezultate atât din declaraţiile celorlalţi coinculpaţi, dar şi din declaraţiile martorilor audiaţi în faza de urmărire penală din care rezultă suspiciuni rezonabile că acest inculpat a fost beneficiarul final al sumelor de bani transferate de la SC TCSA (Termogaz Company), sume de bani de care inculpatul Rudel Obreja nu a dispus anterior încheierii contractului pentru promovarea galei sportive organizate în februarie 2012”, motivează instanța demersul său.

Termogaz Company SA a folosit aceste sume de bani pentru achitarea dobânzilor la creditul acordat pentru a fi organizată gala în cauză şi pentru a constitui mai multe depozite bancare. Magistrații mai spun că s-a urmărit ca după desfiinţarea acestor depozite să fi restituit integral împrumutul bancar.

„În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi spălare de bani pentru care se propune arestarea preventivă a inculpatului, rezultă cu certitudine că relaţiile aşa-zis comerciale dintre SC E C SRL şi SC B SRL, derulate în octombrie 2011, au fost în realitate înregistrări de cheltuieli fictive în contabilitate pentru ca apoi sumele de bani să fie retrase în numerar şi restituite beneficiarului serviciilor în schimbul unui comision”, continuă instanța.

Tribunalul a mai reținut faptul că infracţiunile de corupţie şi cele asimilate infracțiunilor de corupţie, cât şi infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani sunt unele cu un grad de pericol social ridicat şi creează pericol pentru ordinea publică, aici cântărind greu și faptul că Rudel Obreja se află deja sub control judiciar într-un alt dosar. Astfel, singura măsură preventivă care a putut fi luată faţă de Obreja a fost aceea a arestării preventive.

Decizia luată de Tribunalul București pe 5 februarie a fost contestată de Rudel Obreja la Curtea de Apel Bucureşti, recursul urmând să fie judecat la finalul acestei săptămâni.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!