Tricoul României, purtat cu mândrie într-o mare de englezi

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 17 iunie 2016

uk_Leeds_romanii participanti la triatlon

În Leeds, sâmbătă și duminică a avut loc Cupa Mondială la Triatlon. Printre cei 5.000 de participanți, în mare majoritate englezi, au putut fi văzuți și trei români cu tricouri galbene, inscripționate ROMÂNIA. Este vorba de echipa „Cei trei muschetari” alcătuită din: Alex Dan Dumitru (10 km alergare), Ciprian Ciobanu (1.500 metri înot) și Constantin Manole (40 de km ciclism).

Pe lângă evenimentul sportiv, acțiunea românilor a avut și o componentă umanitară, aceștia participând la competiție cu scopul de a atrage donații pentru Fundația Little People, fundație care ajută copiii în lupta cu cancerul.

Românii au concurat la proba pe echipe, clasându-se pe locul 26 din 70 de echipe participante.

—————————————

„A fost un eveniment de cupă mondială și chiar dacă noi suntem la nivelul de amatori, am concurat alături de foști profesioniști foarte bine antrenați. Dar cel mai important este că ne-am bucurat cu toții că am purtat cu mândrie tricoul României. Am dorit să dăm un exemplu și altor români că se poate să fii respectat în UK, se poate să spui că ești român fără să te rușinezi de asta, ba mai mult, să o spui cu mândrie.”

Alex Dan Dumitru

—————————————

 

„Come on, Romania!”

„Vreau să vă spun că în pauzele dintre curse am avut ocazia să stăm de vorbă cu ceilalți sportivi englezi și le-am explicat de ce port tricoul inscripționat România. În timpul cursei, în semn de simpatie pentru gestul nostru, mai mulți sportivi englezi ne-au strigat când ne-am întâlnit în cursă «Come on, Romania»! De asemenea, am avut parte și de susținători români care au fost prezenți la această competiție. A fost o atmosferă foarte frumoasă și ne-am bucurat cu toții că am avut ocazia să participăm la acest eveniment”, ne-a spus Alex Dan Dumitru.

Participarea la această competiție a avut și o componentă umanitară, fiind dedicată copiilor bolnavi de cancer. A fost făcută o pagină de donații pe internet și s-au strâns bani care au fost donați Fundației Little People din Cluj.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

O parere la “Tricoul României, purtat cu mândrie într-o mare de englezi”

  1. Alina Spune:

    Bravo! Felicitari! Adevarati romani!

Spune-ti si tu parerea!