Tricouri cu motive populare pentru nationala de rugby

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 3 februarie 2014

520 stejariiMotto-ul stejarilor la prezentarea noului echipament pare sa fi fost “reintoarcerea la origini”. Cele populare, desigur, altele fiind ceva mai greu de gasit.

Elevii antrenati Lynn Howells sunt decisi sa cucereasca un nou titlu in Cupa Europeana pe Natiuni, dar nu oricum. Ci avand gandul la strabuni si cu spiritul razboinicilor de odinioara in minte si in suflet.

Simbolistica noilor echipamente pare, la prima vedere, extrem de puternica: Federatia Romana de Rugby si Asociatia Semne Cusute au ales coarnele de berbec, simbol al puterii, dispuse orizontal pe echipamentul de acasa si culoarea galbena in fundal, iar echipamentul din deplasare este alb-negru, culorile traditionale romanesti cu semne dispuse vertical si tricolorul.

“Suntem mandri ca suntem romani, iar cu acest prilej vom demonstra adversarilor nostri cine suntem cu adevarat, un popor cu o tarie de caracter puternica. Ne mandrim ca venim din acest colt al lumii, un loc minunat si plin de culoare”, a declarat presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, la prezentarea noilor echipamente.

Prezentarea a avut loc la Muzeului National al taranului Roman, iar la ea au mai fost participat si sase internationali ai Romaniei: Florin Surugiu (CSM Bucuresti), Florin Vlaicu (Farul Constanta), Robert Dascalu, Viorel Lucaci, Alexandru Mitu si Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti).

Nationala va debuta in Cupa Europeana pe Natiuni la inceputul lui februarie impotriva selectionatei Portugaliei. Partida se va disputa pe stadionul Cluj Arena. Prin acest pas, Federatia Romana de Rugby isi propune in acest an reintoarcerea la iubitorii sportului cu balonul oval din provincie, disputele de pe teren propriu urmand sa aiba loc la Cluj si Constanta. O decizie contestabila din punctul nostru de vedere, de vreme ce la Bucuresti conditiile erau mult mai bune iar iubitorii de rugby aproape ca au umplut stadionul la fiecare meci.


Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!