Triumfători la Budapesta

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 28 noiembrie 2014

560 sabieEchipa masculină de sabie a României, manevrată de pe bancă de fostul mare campion Mihai Covaliu, a câştigat în weekend concursul pe echipe la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, din Ungaria. Finala a fost tranșată cu 45-44 în faţa Italiei, formaţia care a eliminat echipa cotată cu prima şansă la trofeu, adică Rusia (45-38, semifinale).

Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi George Iancu au câştigat probabil cel mai spectaculos meci al tabloului de opt, de altfel singura înfruntare decisă la ultima tuşă, asigurându-şi astfel prezenţa pe prima treaptă a podiumului.

Italienii au fost însă primii care au punctat pe tabelă, dar și primii care s-au desprins pe tabelă la două şi trei tuşe, și asta chiar din primul releu, încheiat de Teodosiu cu deficit, 2-5. Românii s-au agățat de semnalul de revenire de la Dolniceanu, al doilea cel mai bine clasat sabrer român în concursul individual de la Budapesta şi, excelent instruiți de pe margine de antrenorii Mihai Covaliu, Dan Găureanu şi Florin Zalomir, au controlat evoluţia scorului.

Iulian Teodosiu a terminat în concursul individual al 14-lea, după ce l-a depăşit pe planşă pe Tiberiu Dolniceanu, 15-12, pe tabloul de 32, fiind oprit din drumul spre medalii de ucrainianul Andriy Yagodka. Alţi doi sabreri tricolori, din 10 plecaţi la concursul din Ungaria, au ajuns pe tabloul principal: Dolniceanu a terminat proba pe locul 18, George Iancu pe 55.

Dar iată parcursul României pe tabloul probei de sabie masculin, pe echipe:

Sfert de finală: România – Coreea de Sud 45-41

Semifinală: România – Germania 45-37

Finală: România – Italia 45-44

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!