Trucuri de frumuseţe

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 19 mai 2014

manicure and pedicure1Şterge pielea sensibilă a feţei cu hârtie igienică

Da, pare ciudat, dar hârtia igienică este mai fină decât orice alt prosop sau ţesătură de bumbac pe care o poţi folosi la ştergerea feţei. Aşa că nu te jena să apelezi la ea. 

Cum faci o coafură să reziste

Uneori, e mai simplu să-ţi creezi coafura decât s-o faci să reziste mai mult de o oră. Dar ce te faci când ai nevoie să arăţi impecabil toată noaptea? Iată cum obţii un super-look:

 1. Aplică gel pe părul ud şi piaptănă-te pentru a-l întinde uniform.
 2. Usucă-ţi părul pe partea dorită pentru a-l fixa.
 3. Prinde părul într-o parte cu un cleşte până la momentul plecării de acasă.
 4. Înainte să ieşi, trece-ţi mâinile prin păr şi apoi foloseşte ace de păr sau agrafe încrucişate pentru a-l fixa într-o parte. 

Cum să-ţi aplici fondul de ten fără cusur

 1. Aplică pe dosul mâinii o cantitate cât o monedă de zece bani.
 2. Înmoaie în el un bureţel pentru machiaj şi aplică punctat pe obraji, frunte şi nas.
 3. Întinde-l apoi spre maxilare şi spre linia părului.
 4. Finisează acoperind orice imperfecţiuni (cum sunt coşurile) cu anticearcăn. 

Mani-pedi SPA

Când mergi la salon pentru a-ţi face manichiura şi pedichiura, te alegi şi cu o porţie straşnică de relaxare! Dar n-a zis nimeni că nu o poţi experimenta în intimitatea casei tale:

 1. Umple un vas mare cu apă fierbinte şi pune înăuntru o pastilă de sare de baie efervescentă sau pastile de baie relaxantă pentru picioare. Cufundă-ţi picioarele.
 2. Exfoliază mâinile până la coate cu un preparat delicios pe bază de ulei de migdale. Masează până ce uleiul pătrunde în piele, iar particulele cristaline încep să se desprindă.
 3. Scoate picioarele şi aşază-le pe un prosop. Ia în primire ustensila pentru împingerea cuticulelor şi începe procesul cu degetele de la picioare, apoi continuă cu cele de la mâini.
 4. Cu o pilă multi-faţetată dă formă unghiilor, apoi, treptat şi cu grijă, treci prin toţi paşii numerotaţi. Şterge-ţi mâinile şi picioarele cu un prosop curat, apoi hrăneşte fiecare unghie în parte cu o dischetă cosmetică înmuiată în ulei de măsline. Continuă prin a-ţi masa uşor fiecare unghie, insistând asupra cuticulelor.
 5. Aplică pe unghii o bază sau un lac nutritiv, apoi colorează-le după bunul plac. Nu în ultimul rând, hidratează-ţi mâinile şi picioarele cu multă cremă de mâini şi de corp. 

Balsam pe post de spumă de bărbierit

I-ai consumat spuma de bărbierit? Continuă cu balsamul de păr. Aplică un strat de balsam pe picioare – vei împuşca doi iepuri: epilatul va fi mult mai uşor şi pielea va rămâne incredibil de mătăsoasă. 

Aranjează-ţi sprâncenele cu crema de ochi

Atunci când aplici crema de ochi, nu evita zona sprâncenelor – astfel le vei păstra hidratate, la locul lor. Plus că vei scăpa şi de eventualele cojiţe ce seamănă destul de mult cu mătreaţa.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!