Trucuri pentru o bronzare rapidă

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 26 iunie 2014

protectie solara la plajaVrei să ai o piele bronzată perfect, arămie, asortată cu sezonul fierbinte de vară? Ți-ai programat concediul de vară la mare? Citește mai jos mici trucuri care te pot ajuta să te bronzezi rapid, fără să îţi pui sănătatea în pericol.

Expunere treptată

Prima regulă a unui bronz senzaţional este expunerea treptată la soare. Dacă nu ai stat până acum deloc la plajă, nu este indicat să stai foarte mult dintr-o dată.

Stai la soare în reprize scurte, numai dimineaţa, reaplicând de fiecare dată loţiune cu factor de protecţie. Dacă stai mult din prima zi, pielea ta se va arde, se va înroşi, iar apoi se va coji. Acestea sunt arsurile solare, care sunt extrem de dăunătoare pentru piele, cauzând apariţia cancerului de piele.

Exfoliere

Înainte de a merge la plajă, foloseşte un scrub sau o perie pentru a-ţi exfolia întregul corp. În acest fel te asiguri că celulele moarte de piele sunt îndepărtate, iar bronzul tău se va ţine mai mult.

Îţi poţi face singură un exfoliant simplu din câteva linguri de mălai amestecate cu puţin gel de duş, pe care să îl aplici pe piele, să masezi şi apoi să clăteşti.

Protecţie solară

Nu uita de cel mai important lucru! Protecţia solară! Foarte multe persoane sunt de părere că loţiunile de protecţie solară împiedică bronzarea pielii.

De fapt, acestea protejează pielea de o parte dintre razele UV care ard pielea. Astfel, dacă foloseşti protecţie solară, te vei bronza treptat, evitând arsurile solare.

Beta-carotenul

Studiile au arătat că printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecţie împotriva radicalilor liberi – substanţe care distrug celulele. Această protecţie are un nivel mai ridicat atunci când în organism, alături de beta-caroten, există şi vitaminele C şi E.

Astfel, pentru ca pielea ta să fie protejată, dar să se şi bronzeze mai uşor şi mai frumos, consumă alimente bogate în beta-caroten.
Cele mai importante surse alimentare de beta-caroten sunt legumele şi fructele de culoare verde, galbenă şi portocalie: morcov, spanac, salată verde, roşii, broccoli, pepene galben. De asemenea, poţi apela la suplimente de beta-caroten, dar numai dacă ai primit acordul unui medic.

Acceleratorul de bronzare

Loţiunile pentru accelerarea bronzării conţin substanţe naturale care ajută la migrarea spre suprafaţa pielii a melaninei, substanţa pigmentară care oferă culoarea închisă a pielii în urma bronzării.

Acestea nu înlocuiesc absolut deloc loţiunea cu factor de protecţie și pot fi folosite chiar şi timp de o săptămână, zi de zi, înainte de expunerea la plajă. În acest fel stimulează producţia de melanină şi o bronzare rapidă şi frumoasă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!