Trucuri simple pentru a face oja sa reziste mai mult

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 20 ianuarie 2014

manicureIti place sa ai o manichiura impecabila, dar nu ai timp sa-ti reaplici lacul de unghii din doua in doua zile?

Trebuie sa respecti cateva reguli simple menite sa-ti pastreze oja intacta zile la rand. Iata ce trebuie sa incerci:

Spala vasele cu manusi

Apa fierbinte, buretii abrazivi si detergentul de vase puternic formeaza un trio de groaza pentru manichiura ta. Oricat de rezistent ar fi lacul de unghii pe care il folosesti, durata sa de viata scade drastic daca speli vase. De aceea este indicat sa porti manusi de menaj de fiecare data cand speli vase. Iti protejezi si manichiura, dar si pielea de efectele nocive ale detergentului.

Nu agita sticluta inainte de aplicare

Acel gest cu care ne-am obisnuit, de a agita cu putere sticluta cu oja inainte de a aplicare, nu face altceva decat sa ne saboteze manichiura. Se pare ca micro-bulele de aer care se formeaza in timpul miscarilor puternice fac ca lacul de unghii sa fie mai putin rezistent si sa nu adere prea bine.

De aceea, inainte de aplicare, roteste sticluta intre palme pentru a omogeniza lacul de unghii, in loc sa agiti cu putere. 

Aplica si pe varfurile unghiilor

Cand aplici oja, ai grija ca si varfurile unghiilor sa fie acoperite. Coboara pensula mult catre varful unghiei pentru ca astfel ”sigilezi” varful si manichiura dureaza mai mult. 

Strat protector

Dupa ce oja ta s-a uscat, aplica un strat superior de lac transparent menit sa ofere stralucire si protectie unghiei. In acest fel eviti si acele urme de oja pe care le poti lasa pe suprafetele lucioase cand atingi in graba cu unghia. 

Fara apa fierbinte

In primele ore dupa aplicarea ojei nu este indicat sa te speli pe maini cu apa fierbinte. Structura lacului de unghii va ceda mult mai usor, iar apa va patrunde sub stratul de oja, cauzand exfolierea.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!