Trucuri vestimentare utile

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 11 martie 2016

pantofi noi_rani la picioare_1Ieși din situațiile neprevăzute cu aceste trucuri utile pentru urgențe vestimentare:

Te strâng pantofii

Abia i-ai cumpărat și ești tare mândră de ei. Intenționezi să-i porți la o ocazie specială sau la date-ul mult așteptat. Mai gândește-te o dată! Întreaga ta bucurie poate fi ștearsă de pe chip și înlocuită cu grimase în momentul în care începi să simți durerea de picioare. În schimb, poartă-i prin casă timp de câteva zile, peste o pereche de șosete groase. Pielea se lasă și va lua forma piciorului tău.

Ți se văd bretelele sutienului

Când îmbraci un maieu sport sau orice altă piesă vestimentară în croi racerback, bretelele sutienului obișnuit ies la vedere și nu sunt tocmai estetice. Dacă nu ai un sutien potrivit acestui stil, poți recrea cu ușurință unul și nu ai nevoie decât de o agrafă de birou. Prinde-ți bretele la spate, astfel încât să formeze un X, apoi fixează-le cu agrafă.

Învață să faci un tiv temporar

Cel puțin până ajungi la croitorie. Măsoară distanța de scurtat, îndoaie manșeta pe interior și calc-o în loc, pulverizând apă. Adezivul de tip bandă poate fi și el o soluție temporară.

Cum să introduci jeanșii drepți în ghete/cizme lungi

Dacă îmbraci o pereche de jeanși skinny, nu te confrunți cu această problemă, însă de multe ori alegi croiul drept care necesită un truc vestimentar. Îndoaie manșeta, fixeaz-o pe picior ca și cum ai recrea un croi skinny, apoi fixează tivul încălțând o pereche de șosete.

Ți se deschide fermoarul jeanșilor

Ai pus pe tine câteva kilograme, nu face din asta o dramă. Învață să-ți adaptezi ținuta noii siluete, iar când jeanșii nu te mai cuprind, iar fermoarul pur și simplu nu se mai trage, folosește acest truc: introdu un inel de breloc prin fermoar, apoi prinde-l de nasturele principal.

Jeanșii nu te mai cuprind

Deși nu-i poți lărgi câteva mărimi, le poți slăbi țesătura îndeajuns încât să te cuprindă. Pulverizează apă peste zonele „cu probleme”, astfel încât să umezești țesătura, îmbracă-i, efectuează câteva genoflexiuni și întinderi și lasă-i la uscat. După ce s-au uscat, repetă și vei observa că s-au lăsat și-i poți îmbrăca fără probleme.

Revitalizează un pulover scămoșat

În special în zonele în care se creează fricțiune, apar scame inestetice pe care le poți îndepărta ușor cu ajutorul pietrei ponce.  Freacă ușor zona cu problemă cu ajutorul pietrei ponce, apoi folosește un dispozitiv pentru îndepărtarea scamelor.

S-a tras firul ciorapului

Ți se întâmplă când îți dorești asta cel mai puțin. Înainte de o întâlnire de afaceri importantă sau la o petrecere. Este util să ai la îndemână o sticluță cu lac incolor pe care să o aplici imediat deasupra firului tras, pentru a nu se extinde și mai tare.  Pentru a evita un astfel de inconvenient, poți alege să pulverizezi fixativ în zonele predispuse infiltrării unor rupturi.

Ți s-a lipit guma de mestecat pe jeanși

Deși, probabil, ai terminat de ceva vreme liceul, încă ți se poate întâmpla să te trezești cu o bucată de gumă lipită de pantaloni. Așteaptă până ajungi acasă, ia un cub de gheață și trece-l peste gumă. Întărită, se desprinde ușor cu ajutorul unui cuțit.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!