Trup și suflet pentru culori

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 17 iulie 2015

Mirel Rădoi a plecat la drum cu echipa sa. Sau mai bine, cu echipa rudei sale, Gigi Becali, rudă care a anunțat că Mirel pleacă de la Steaua când vrea el, pentru că sanctitatea sa, Becali Întâiul Atotgânditorul, nu-l va da afară nici dacă asta înseamnă că vine Apocalipsa. Am văzut în câteva zile trei meciuri ale echipei lui Mirel. O Supercupă jenantă cu ASA, în care mureșenii nu știau ce sunt puși să joace, iar Steaua era incapabilă să răspundă la asta, un meci cu Petrolul, care să spunem că a fost ceva mai decent, și meciul de cupe europene cu necunoscuții de la AS Trencin, acolo unde 10 minute de fotbal prestat pe bucăți au făcut diferența.

Nu știu să spun dacă Steaua are sau nu șansa de a arăta a echipă. Gigi Becali a adus foarte mulți jucători în ultima vreme, probabil sperat că ar putea rata calificarea în grupele Champions League. De fapt, speriat de faptul că dacă ratează asta, ratează banii ăia mulți care vin de la UEFA. Vreo 15 milioane în primă instanță, și bonusuri în funcție de ceea ce reușește formația pe parcurs. Jucătorii aceștia nu se cunosc, iar ceea ce au jucat în meciul cu Trencin este deja mai mult decât mă așteptam de la o formație care parcă s-a reunit ieri.

Ce va strica tot acest angrenaj care se poate strica va fi probabil tot gura mare a lui Gigi Becali. Gură care, neașteptat, mai ales că fac parte din aceeași minoritate, l-a făcut pe Hagi să se ascundă ceva vreme de ochii presei, îngropându-l sub amănunte personale care nu aveau de ce să vadă rândurile ziarelor. Probabil că undeva, cumva, Mirel va deveni și el victima rudei sale, iar aceasta nu va avea milă de el.

De-abia atunci va învăța Rădoi regulile. Și, eventual, că “trup și suflet pentru culori” se referă doar la culorile de pe bancnotele europene.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!