Țucudean ține un internațional pe bară!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 11 septembrie 2014

549 george tucudeanChinuit de problemele pe care le are la lot, selecţionerul galez Chris Coleman a apelat la serviciile superstarului Gareth Bale în linia de atac, acolo unde jucătorul lui Real Madrid a fost titularizat în meciul pe care Ţara Galilor l-a jucat marţi în Andorra, în preliminariile Euro 2016.

Cum fotbalistul lui Burnley, Sam Vokes, s-a accidentat de curând, iar Simon Church este ţinut rezervă eternă de Ţucudean la Charlton Athletic, selecţionerul Țării Galilor nu a mai avut variante utile pentru linia de atac. Până de curând, Church era omul numărul 1 din avanposturi, după retragerile lui John Hartson, Craig Bellamy şi Robert Earnshaw.

Însă jucătorul lui Charlton nu mai prinde echipa de start la club, pentru că acolo Ţucudean este preferat în atac de antrenorul Bob Peeters! Cinci meciuri din cinci a jucat Ţucudean ca titular în acest sezon, o dată fiind chiar înlocuit în repriza a doua cu rezerva Church, care trece printr-o formă extrem de slabă. Suficient încât să-l facă pe selecţionerul galez să nu-l mai titularizeze.

Chris Coleman a căutat o soluţie bună de înlocuire a atacantului său, iar soluţia a fost una care nu are cum să mire: Gareth Bale a fost mutat din flanc în centru şi a fost fotbalistul pe care l-au căutat mai toate baloanele la fazele de atac ale galezilor. Coleman a sintetizat: „A jucat fundaş central, fundaş dreapta şi mijlocaş. Gareth poate intra oriunde!”

La conferinţa de presă dinaintea partidei cu Andorra, selecţionerul Ţării Galilor a detaliat: „Nu este un secret că Bale va apărea în centru. Ne-am gândit la asta şi ştiam dinainte că el nu va juca pe un singur post în aceste preliminarii. L-am pierdut pe Sam Vokes, accidentat, iar Simon Church nu mai prinde echipa la Charlton, ceea ce este o problemă pentru noi.

Eu l-am văzut pe Gareth jucând oriunde. Fundaş stânga, fundaş dreapta, mijlocaş stânga şi mijlocaş ofensiv. La un meci al lui Real Madrid, a început ca mijlocaş dreapta, s-a mutat apoi în stânga şi a terminat partida ca vârf. Poate juca oriunde! Este un jucător cu o forţă ofensivă devastatoare, ştim că dacă îi vom furniza baloane în zonele optime ar putea să câştige meciul pentru noi”, a spus acesta.

Simon Church a fost rezervă marţi seară, iar pe bancă au mai fost atacanţii Tom Lawrence (Leicester) şi George Williams (Fulham), nume cvasi-necunoscute în fotbalul mondial.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!