Tunsoarea potrivită pentru a părea mai slabă și mai înaltă

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 20 noiembrie 2015

tunsoare_par scurt

Tunsoarea pe care o alegem poate să ne ofere o mulțime de avantaje însă, dacă nu suntem atente, este posibil să facem mai mult rău decât bine aspectului nostru.

 

Cum să te tunzi ca să pari mai slabă

Potrivit unora dintre cei mai mari stiliști din lume, femeile plinuțe ar trebui să evite o serie de tunsori și de metode de împodobire a podoabei capilare pentru a nu se găsi în situația de a părea și mai plinuțe.

Așa cum în cazul hainelor există anumite toalete care scot în evidență formele, așa și în cazul tunsorilor trebuie să fim foarte atente la ceea ce alegem.

Evită tunsorile bob: Bobul clasic dă impresia că ai adăugat mai multe kilograme în ultima vreme. Dacă vrei să ai trăsături fine ale feței, nu trebuie să apelezi la o tunsoare de acest tip. Totodată, femeile cu bărbie dublă ar trebui să se ferească de bobul clasic, din aceleași considerente. Însă, cu o tunsoare tip bob lung, vei obține liniile alungite ale feței pe care le dorești.

Evită tunsorile cu breton: Este bine să evităm tunsorile cu breton dacă avem fața rotundă, pentru că dau impresia că suntem plinuțe. Motivul estetic este unul cât se poate de simplu: bretonul acoperă fruntea făcând astfel ca toate liniile alungite ale feței să fie întrerupte.

Evită tunsoarea piramidă: Acesta este de fapt doar un fel de a spune. Tunsoarea piramidă face referire la tunsorile fără volum în creștetul capului. Părul teșit dă impresia de turtire, respectiv de față rotundă. Soluția cea mai bună este să adaugi volum în creștetul capului ca să atragi atenția spre ochi și spre frunte, nu spre obraji.

Evită accesoriile pentru păr: Accesoriile pentru păr atrag atenția foarte mult, ceea ce îl va face pe cel din fața ta să se uite cu atenție la caracterul feței tale. Pentru a-l masca, încearcă să-ți lași părul liber.

 

Cum să îți așezi părul pentru a părea mai înaltă

Poți să te folosești de păr ca un atu, atunci când dorești să pari mai înaltă. Indiferent de cât de mare este schimbarea de coafură pentru tine, pentru ceilalți va fi mult mai vizibila decât îți imaginai.

Atunci când părul lung este foarte drept și atârnă, te va face cu siguranță să pari mai înaltă și poate și chiar mai slabă.

Dacă faci parte din categoria femeilor minione, se recomandă să se evite părul foarte lung și să se apeleze la păr mediu sau scurt.

Cu cât părul este mai scurt și mai drept, cu atât acesta lungește aspectul fizic și dă un efect de femeie înaltă.

Evită șuvițele, ele dau impresia de scurtare a corpului începând cu fața, coafurile într-o singură culoare sunt cele mai potrivite atunci când dorești să pari mai înaltă.

Coafura trebuie și ea aleasă cu foarte mare atenție atunci când dorești să pari mai înaltă.

Specialiștii recomandă cocuri foarte strânse sus și tunsori scurte sau medii, de preferabil până la nivelul umerilor, perfecte pentru o femeie minionă care își dorește un aspect de femeie mai înaltă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!