Turcia își pierde răbdarea cu Rusia

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 18 decembrie 2015

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a avertizat că răbdarea Ankarei cu Rusia „are o limită” după reacția „exagerată” a Moscovei la un incident naval produs la sfârșitul săptămânii trecute între cele două țări. Echipajul unui distrugător rus a tras focuri de armă pentru a avertiza un vapor turc cu care era aproape să intre în coliziune, duminică, în Marea Egee, iar autoritățile ruse l-au convocat pe atașatul militar al Turciei la Moscova pentru a da explicații în urma acestui incident, scrie Reuters.

„Ambarcațiunea noastră era doar un vas de pescuit, mi se pare că reacția navei ruse a fost exagerată”, a afirmat Mevlut Cavusoglu într-un interviu acordat publicației italiene. „Cu siguranță Rusia și Turcia trebuie să-și restabilească relațiile de încredere pe care le-au avut întotdeauna, însă răbdarea noastră are o limită”, a mai spus Cavusoglu.

Incidentul naval sporește tensiunile dintre Turcia și Rusia în condițiile în care cele două țări traversează cea mai gravă criză diplomatică de la sfârșitul Războiului Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât la 24 noiembrie de armata turcă.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!