Turcii își fac singuri bombele

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 3 iunie 2016

Ankara ar putea renunța în curând la achiziționarea bombelor spărgătoare de buncăre de la firme din SUA, ca urmare a dezvoltării unui proiect autohton similar.

Turcia a început să producă proiectile perforante proprii în cadrul Corporației Industriale Mecanico-Chimice (MKEK), după cum a explicat un oficial din cadrul industriei de apărare, anunță Hurriyet Daily News. Bomba turcească a fost brevetată de MKEK, are o greutate de 907 kilograme și poate fi montată pe avioanele de luptă F-16 și F-4.

Ihsan Cagatay Oncel, directorul de cercetare și dezvoltare din cadrul corporației producătoare de armament din Turcia, a anunțat că proiectilele și-au dovedit eficiența în cadrul testelor efectuate până acum. „Bombele perforante reușesc să străpungă pereți din beton armat, iar certificarea lor pentru folosirea ca muniție pe avioanele F-16 și F-4 a fost finalizată”, a anunțat directorul MKEK. Bombele perforante produse de turci sunt replici ale proiectilelor Mark84 și pot distruge diverse ținte, de la baraje de hidrocentrale și poduri la depozite subterane de muniții și carburant și până la baterii antiaeriene și antene radar.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!