Turiștii străini, cu dare de mână

Articol publicat in sectiunea Social pe data 25 martie 2016

Peste 2,2 milioane de străini au vizitat anul trecut România, în interes de afaceri sau pentru vacanțe, și au cheltuit în total 5,6 miliarde lei, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), citat de Mediafax.

În medie fiecare turist străin a cheltuit 2.525 lei. Principalul motiv al sejurului l-au reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (55,9% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 59,5% din total.

Pe locul doi s-au aflat călătoriile în scop particular (44,1% din numărul total de turiști nerezidenți), dintre acestea evidențiindu-se călătoriile pentru vacanțe (62%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (53,3%). Sumele lăsate în restaurante și baruri au avut o pondere de 16,4%, iar cele pentru cumpărături de 12,7%.

Aproape jumătate dintre străinii veniți în România, 49%, și-au organizat sejurul prin agenții de turism, iar 28,7% singuri. Principalul mijloc de transport utilizat a fost avionul (77,8% din numărul total de turiști).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!