Turneul de tenis ITF, de la Bath, câştigat de o româncă

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 21 noiembrie 2015

uk_itf-ana-bogdan-castigatoare

Ana Bogdan, o jucătoare româncă de tenis de 22 de ani, a reuşit duminica trecută să iasă învingătoare în cadrul turneului ITF de la Bath, din Marea Britanie.

Turneul ITF pentru femei reprezintă o rampă de lansare pentru jucătoarele care aspiră să ajungă să joace profesionist, în turneele WTA, în care Simona Halep ocupă actualmente locul doi.

Turneul ITF desfăşurat la Bath, pe care românca l-a câştigat, a fost dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

De altfel, Ana Bogdan era favorita turneului, câştigând meciul decisiv în faţa croatei Ana Vrljic, cap de serie 2, cu 6-3, 4-6, 6-1, după 2 ore şi 2 minute de joc. 

Ana Bogdan este numărul 161 WTA, în timp ce Vrljic, de 31 de ani, se află pe locul 234 în lume.

 

Tecău şi Mergea, în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra

Tecău şi Mergea au reuşit o performanţă importantă în cadrul Turneului Campionilor care se desfăşoară zilele acestea la Londra.

Horia Tecău face echipă cu olandezul Jean-Julie Rojer şi a reuşit să se califice la semifinalele campionatului la dublu, ieşind victorios din grupă, în urma meciului desfăşurat în faţa perechii Dodig / Melo, câştigat miercuri în două seturi.

Aceeaşi performanţă a atins-o şi Florin Mergea care, alături de indianul Rohan Bopanna, şi-a asigurat calificarea din grupe tot după două victorii în minimum de seturi, fiind propulsat în semifinalele Turneului Campionilor.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!