Ucraina, un butoi cu pulbere

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 16 decembrie 2013

Protestele din capitala Ucrainei, Kiev, au continuat luni, fortele de ordine inlaturand corturile si baricadele instalate de manifestanti, potrivit Ziare.com. De asemenea, sediul principalului partid de opozitie a fost luat cu asalt de fortele de ordine ale politiei, care au devastat locul, potrivit liderilor opozitiei.

Peste 1.000 de protestatari s-au adunat, luni, in Piata Independentei din Kiev, in timp ce primaria este ocupata de mai multe zile de protestatarii infuriati ca presedintele Viktor Ianukovici a renuntat la semnarea a doua acorduri cu UE ce ar fi pus Ucraina pe drumul spre Europa.

Surse guvernamentale au confirmat ca trupele speciale ale Ministerului de Interne pregatesc o intrare in forta in primarie. In acelasi timp, pe strazi au fost trimisi aproximativ 50 de militari, pentru prima oara de la declansarea protestelor.

Liderul partidului de opozitie, Svoboda, a spus ca reprezentanti ai serviciilor speciale si politiei ruse au ajuns in Ucraina, cu scopul de a organiza dezordine in masa. Mai multi lideri europeni, in frunte cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, le-au luat apararea celor care protesteaza in strazi, la temperaturi foarte scazute.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!