Udrea scapă de arestul la domiciliu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 19 iunie 2015

Deputatul Elena Udrea scapă de arestul la domiciliu, în dosarul Gala Bute, în urma deciziei de marți a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2014 va fi plasat totuși sub control judiciar.

Potrivit televiziunilor de știri, procurorii DNA nu au mai cerut prelungirea arestului la domiciliu al Elenei Udrea, cerând în schimb ca aceasta să fie pusă sub control judiciar. Decizia de marți este una definitivă.

Deputatul PMP a invocat faptul că are probleme medicale și că trebuie să meargă la doctor, în contestarea arestului la domiciliu în cazul său. Elena Udrea va putea părăsi arestul la domiciliu începând de săptămâna viitoare, când expiră măsura.

Elena Udrea a mers și luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a cerut retrimiterea dosarului Gala Bute la DNA și refacerea rechizitoriului. Totodată, avocații fostului ministru al turismului au solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu o măsură mai ușoară. În acest dosar, deputatul PMP a fost trimis în judecată pe 21 aprilie, pentru luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de folosire de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținere pe nedrept de fonduri europene.

Pe 7 mai, Udrea a fost eliberată de la Penitenciarul Târgșor, mergând în arest la domiciliu, după aproximativ două luni și jumătate de arest preventiv. În dosarul Gala Bute au mai fost trimiși în judecată și fostul ministru al economiei, Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă. De asemenea, Elena Udrea este urmărită penal și în dosarul Microsoft.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!