UE cere UK-ului să determine mai multe femei să intre în câmpul muncii

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 26 iunie 2015

uk_mama casnica si fiica

Sunt de două ori mai multe britanice care au grijă de copiii lor sau de bătrâni decât femei britanice care au un loc de muncă. Or, această situaţie, în ochii Consiliului European, este o „provocare socială”, astfel că autoritatea europeană a cerut primului ministru David Cameron să intervină pentru a acorda mai mult sprijin din partea statului pentru îngrijirea copiilor.

Peter Bone, membru conservator al parlamentului ce reprezintă Wellingborough, Northants, a comentat solicitarea UE:

————————————-

„Nu au nici un drept să spună femeilor şi familiilor să meargă la muncă. Nu intră nici pe departe în atribuţiile lor.”

————————————-

Un alt membru conservator al parlamentului, Jacob Rees-Mogg, care reprezintă North East Somerset, este de părere că UE se leagă de o problemă falsă, în condiţiile în care nivelul de angajare al femeilor în Marea Britanie este mai ridicat ca oricând.

Raportul întocmit de Consiliul European a făcut recomandări Marii Britani deoarece există o ţintă UE de a atinge o rată de angajare în rândul adulţilor de 75% până în 2020, în timp ce rata de angajare a UK-ului, conform ultimelor cifre obţinute, se situează la 73,4%.

Laura Perrins, de la organizaţia Mother At Home Matter, a declarat:

————————————-

„Modul în care familiile britanice îşi organizează grija faţă de dependenţi ţine numai şi numai de ele. Or, familiile n-ar trebui să fie dădăcite de guvernul britanic şi cu atât mai puţin de birocraţi europeni. Este cea mai recentă tactică de a face mămicile să se îndepărteze de copiii lor mici.”

————————————-

 

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!