Uite demisia, nu e demisia: Doroftei mai stă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 21 noiembrie 2014

559 dorofteiLeonard Doroftei anunţa săptămâna trecută că „s-a săturat” şi că şi-ar da demisia din conducerea federaţiei Române de Box. „99% m-am decis, mai rămâne să completez foaia”, a spus la acea oră fostul campion mondial. Numai că lucrurile nu au stat chiar așa, iar Leonard și-a dat probabil seama la ce renunță. El a anunţat, printr-un comunicat, că nu-şi mai dă demisia. Iată în continuare și rândurile sale:

„Federaţia Română de box continuă să se implice în proiecte mari şi ambiţioase. După Campionatul European de senioare, FR Box organizează acum şi Centura de Aur Nicolae Linca 2014, unul dintre obiectivele majore ale actualei conduceri şi unul dintre motivele pentru care Leonard Doroftei a decis să continue în fruntea boxului românesc.

Am fost, sunt şi voi fi sportivul care vă reprezintă şi preşedintele care luptă pentru sportivi, pe care îi iubeşte şi îi respectă. La jumătatea mandatului meu de preşedinte al Federaţiei am fost tentat să renunţ, însă nu puteam face acest lucru înainte de a organiza Centura de Aur, turneu de tradiţie al boxului românesc şi chiar mondial, pe care l-am reluat anul trecut, după o întrerupere de patru ani. Oricât de mare campion ai fi, ai mereu ceva nou de învăţat. Eu am învăţat în ring şi ca preşedinte al Federaţiei că nu poţi să ieşi din ring fără să fi convins că ai făcut tot ce ţine de tine pentru a obţine victoria. Această competiţie a fost unul dintre punctele principale ale programului meu, atunci când am candidat la funcţia de preşedinte, atât datorită importanţei lui pentru boxul românesc, cât şi din motive de suflet. Nume mari ale boxului mondial au urcat în ring la Centura de Aur de-a lungul anilor şi este de datoria şi obligaţia noastră să ducem mai departe această competiţie. Mulţumim celor care ne-au învăţat ce înseamnă boxul şi celor care sunt alături de noi în organizarea unui turneu legendar. Ca preşedinte, îi rog pe toţi cei care iubesc boxul şi chiar sportul în general să fie alături de noi, să ne susţină şi să ne ajute să facem o Centură de Aur care, în cel mai scurt timp, să fie, aşa cum a mai fost, o competiţie de referinţă pentru boxul mondial. Sunt convins că ediţia 2014 va fi o reuşită şi că spectatorii şi telespectatorii care o vor urmări nu vor regreta.

Avem 13 ţări participante, printre care Rusia, Ucraina, Anglia. Vin la Bucureşti, la această competiţie, sportivi care, sunt convins, vor fi viitori campioni olimpici. Vă rog să fiţi alături de echipa României, care luptă pentru un nou aur – Nicolae Linca”, a spus Doroftei, explicându-și decizia.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!