UK la zi… pe scurt

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 27 martie 2015
  • Amendă de £20 pentru şoferi dacă nu opresc motorul când staţionează
  • Clarkson, concediat de la Top Gear
  • Limită la taxa apelurilor de pe telefonul furat
  • Protestatarii îl fac pe Farage să părăsească pub-ul

 

Amendă de £20 pentru şoferi dacă nu opresc motorul când staţionează

Începând cu 1 mai 85 de ofiţeri vor patrula în zona Westminster pentru a identifica acei şoferi care nu opresc motorul atunci când stau pe loc mai bine de două minute şi pentru a-i amenda cu câte £20.

Primul borough din Londra care a impus un astfel de regim a fost Islington, unde, începând cu 1 august anul trecut, 24 de ofiţeri au început să patruleze străzile, având puterea de a-i amenda pe şoferi cu £20.

Intenţia este ca penalizarea să nu se acorde decât atunci când, chiar şi somat, şoferul refuză să oprească motorul. Amenda creşte la £40 dacă nu se plăteşte în 28 de zile.

Legislaţia a fost adoptată încă din 2002, însă abia acum este pusă în aplicare. Sunt şi alte oraşe din Anglia care au instaurat deja regimul amenzilor de £20.

A nu se lăsa motorul pornit iarna pentru dezmorţirea maşinii!

 

Clarkson, concediat de la Top Gear

Postul britanic de televiziune BBC a decis să-l concedieze pe Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii show-ului „Top Gear“, după disputa violentă pe care a avut-o cu unul dintre producătorii emisiunii, potrivit „The Guardian“.

Decizia a fost foarte grea pentru că Jeremy Clarkson a avut mulţi susţinători. Dintre milioanele de fani, peste un milion au semnat o petiţie pe care au adus-o la sediul BBC cu un tanc, James May şi Richard Hammond au anunţat că refuză să filmeze „Top Gear“ fără Jeremy, iar primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, şi-a exprimat dorinţa ca acesta să rămână la BBC.

 

Limită la taxa apelurilor de pe telefonul furat

EE, O2, Virgin Media şi Vodafone au acceptat zilele trecute o măsură prin care plata apelurilor realizate de pe telefonul furat pot fi limitate la £100 dacă păgubitul raportează furtul operatorului în maximum 24 de ore de la eveniment.

În trecut, păgubiţii au avut de achitat chiar şi mii de lire. Într-un caz, factura a ajuns la £23.000.

Operatorul Three a introdus această protecţie în ianuarie, iar ceilalţi patru operatori de telefonie mobilă au anunţat că vor face acelaşi lucru în perioada următoare.

 

Protestatarii îl fac pe Farage să părăsească pub-ul

Un grup de protestatari anti-Ukip au invadat pub-ul Queen’s Head in Downe din sudul Londrei unde liderul Ukip servea prânzul alături de familia lui.

Un reprezentant al celor 100 de protestatari a spus: „Ukip e o păcăleală. Ei pretind că sunt împotriva sistemului, însă nu este deloc adevărat. Ei au mutat eronat vina pentru criza economică asupra imigranţilor, în timp ce pe bancheri i-au privat de orice mustrare.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!