UK la zi… pe scurt

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 23 martie 2015
  • David Beckham face £50,8 milioane într-un an!
  • Şi cei mai cu bani cumpără de la Aldi şi Lild
  • Imigranţii fac prea mulţi copii”
  • În Scoţia, afacerile văd imigraţia cu ochi buni
  • Autobuzul care circulă cu excremente umane, pe străzile din Anglia

 

David Beckham face £50,8 milioane într-un an!

Fotbalistul englez câştigă mai mulţi bani acum decât în anii când era sportiv. Anul trecut a fost un record total: £50,8 milioane! Doar fostul baschetbalist Michael Jordan a câştigat mai mult decât el în 2014.

David Beckham a atârnat ghetele în cui în 2013, însă în 2014 a câştigat mai mult decât în 2013, când a strâns doar £34,3 milioane. Faima pe care o are i-a adus nişte contracte extrem de bănoase, mult peste câştigurile obţinute în cariera sa de sportiv. În condiţiile în care şi ca sportiv era unul din cei mai bine plătiţi!

În 2014, Beckham a reprezentat brandul de whisky Haig Club, Adidas, H&M, propriile sale parfumuri, precum şi Sky.

 

Şi cei mai cu bani cumpără de la Aldi şi Lild

Aldi şi Lidl, supermarket-urile care au adus zile negre competitorilor (Tesco, Sainsbury’s şi Morrisons), câştigă tot mai mult teren şi în rândul celor mai înstăriţi.

Firma de consultanţă Him! a descoperit că 31% dintre toţi clienţii celor două supermarket-uri sunt oameni cu bani. Iar aceştia fac aici, tot mai des, cumpărăturile principale.

Este o creştere uriaşă, scrie revista de specialitate The Grocer, faţă de anul precedent, când doar 12% dintre clienţii Aldi şi Lidl erau oameni mai înstăriţi.

 

Imigranţii fac prea mulţi copii”

Lord Bates, ministru al guvernului britanic, a avertizat zilele trecute că imigrantele fac prea mulţi copii în Marea Britanie şi că imigraţia ar trebui stăvilită. Acesta a cerut guvernului să nu mai permită “celor care vin în UK să abuzeze de permisivitatea britanică”.

Acesta a spus că dacă în 1990 unul din nouă copii era născut de o imigrantă, în 2013 raportul a crescut la unul din patru. Natalitatea crescută din 2013 a făcut ca populaţia Marii Britanii să crească mai repede decât orice altă ţară din UE.

Acelaşi Lord Bates a mai spus că 55% din creşterea populaţiei din ultimii zece ani a fost provocată de imigraţie. „Vrem să se vină aici la studii, la muncă, pentru a se face investiţii şi pentru a ne vizita. Dar trebuie să fim mai duri cu cei care abuzează de deschiderea noastră.”

 

În Scoţia, afacerile văd imigraţia cu ochi buni

Un sondaj realizat de YouGov scoate în evidenţă faptul că scoţienii văd rolul noilor sosiţi în economia locală cu ochi mult mai buni decât restul Marii Britanii. Chiar şi aşa, există o majoritate care ar vrea ca cei care trăiesc deja în Marea Britanie să fie cumva protejaţi de competiţia suplimentară pentru locurile de muncă.

64% dintre scoţieni consideră că un nivel mai redus de imigraţie ar fi binevenit, în timp ce proprietarii de afaceri sunt cu totul în favoarea imigraţiei.

Dintre scoţieni, 36% consideră că imigraţia este bună pentru economie, în timp ce 37% cred exact opusul. Cifrele pe UK sunt 25%, respectiv 42%.

 

Autobuzul care circulă cu excremente umane, pe străzile din Anglia

Un nou autobuz bio va circula pe străzile din Marea Britanie. Mai exact este vorba despre un autobuz care este alimentat cu combustibil bio provenit din excremente umane și resturi menajere.

Potrivit Metro, autobuzul se va deplasa pe o rută de 15 mile (24 km) și va ajunge pe străzile englezilor spre finalul acestei luni. Noul mijloc de transport în comun folosește biogaz provenit din descompunerea deșeurilor de la 32.000 de locuințe. Operat de compania First West of England, el se va alimenta de la o fabrică din Avonmouth, Bristol, unde are loc transformarea resturilor în combustibil. Publicul a făcut cunoștință cu noul autobuz în toamnă, atunci când acesta a fost prezentat.

În cazul în care proiectul va avea succes, compania va introduce mai multe astfel de autobuze.

„De când l-am prezentat anul trecut, autobuzul a făcut vâlvă în întreaga lume, așa că e un privilegiu pentru noi să îl «lansăm» pe străzi”, a explicat James Freeman, care conduce First West of England.

Prin prisma acestui proiect, compania speră să aducă în atenția publicului o metodă ecologică de transport.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!