UKIP: Campanie electorală anti-românească

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 23 aprilie 2014

uk_Nigel Farage

Nigel Farage, liderul UKIP a lansat, în 22 aprilie, campania electorală a formațiunii pe care o conduce, atacând direct „migrația” cetățenilor UE în Regatul Unit, în timp ce nega acuzațiile referitoare la faptul că și-a angajat soția de origine germană ca secretară la biroul său de euro-parlamentar. El a promis „un adevărat cutremur” în politica britanică dacă partidul său va câștiga alegerile europarlamentare din 22 mai.

UKIP militează pentru ieșirea regatului din Uniunea Europeană și limitarea accesului imigranților în această țară, folosindu-se de ideile naționaliste pentru a convinge alegătorii că vor redobândi o Mare Britanie atotputernică, complet independentă de Bruxelles.

 

Mai bine indieni, decât români…

„Am ajuns să întoarcem spatele oamenilor talentați din India sau Noua Zeelandă pentru a deschide hotarele românilor și bulgarilor. Este un fapt de neînțeles…”,  a declarat Nigel Farage, într-un discurs public susținut în Sheffield, oraș metropolă din jumătatea nordică a Angliei. Acesta a adăugat că „după ieșirea țării din UE, vom avea o politică deschisă față de cei care își doresc să vină aici, dar vom avea control complet asupra cantității și calității imigranților”.

El a mai spus despre campania anti-UE și împotriva imigranților promovată de formațiunea politică că este extrem de „simplă și directă”. Farage a susținut și că numeroasele panouri publicitare stradale purtând sigla UKIP, cu sloganuri acuzatoare la adresa milioanelor de cetățeni europeni dornici să ia locurile de muncă ale britanicilor „nu fac altceva decât să reflecte o realitate dură”…

 

Soția lui Farage: imigrant UE

Nigel Farage a fost întrebat de ce a angajat-o pe pe soția sa, originară din Germania, pe post de secretară, la biroul său parlamentar, în loc să prefere o britanică… „Cred că nimeni altcineva nu ar fi de acord să lucreze în biroul situat în propria mea locuință, până la miezul nopții, preluând e-mailuri și programându-mi în detaliu agenda de lucru a zilei următoare”, a replicat președintele UKIP. Soția sa, pe nume Kirsten, a fost unul dintre cetățenii europeni care au ocupat un job ce ar fi putut să revină unui localnic, a remarcat totuși Nick Robinson, editor politic la BBC.

„Nimeni nu ar putea face această muncă de secretară, dacă nu m-aș și căsători cu persoana respectivă. Ea câștigă un salariu modest, deși muncește pentru mine până la ore total nepotrivite, timp de șapte zile pe săptămână”, a institat Farage. „În plus, cred că vorbim despre o situație total diferită, comparativ cu masele de sute de mii de oameni care vin în Marea Britanie pentru a obține locuri de muncă necalificată”, a mai susținut liderul UKIP.

 

Cine finanțează UKIP?

Campania UKIP împotriva migrației UE în Marea Britanie este finanțată de omul de afaceri Paul Sykes din Sheffield, un filantrop cu vederi anti-europene. El a donat în trecut sume importante de bani Partidului Conservator, aflat în prezent la guvernare.

Actuala campanie UKIP folosește slogane agresive împotriva europenilor care vin în regat, inscripționate pe mari panouri publicitare stradale, alături de sigla și culorile UKIP.

Paul Sykes a plătit 1,5 milioane de lire sterline pentru a susține această campanie electorală pentru partidul extremist și naționalist cotat pe locul al doilea, dar cu cea mai puternică ascensiune în preferințele electorale pentru alegerile din mai. Finanțatorul a preferat să nu dea banii partidului, plătind direct firmelor responsabile de publicitatea stradală, fapt ce i-a permis control sporit asupra derulării campaniei, conform BBC News.

„Este o campanie de sensibilizare a opiniei publice foarte importantă, ale cărei ecouri au ajuns până la Bruxelles”, a spus Sykes, citat în cotidianul The Telegraph.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!