UKIP: „Imigraţia trebuie controlată”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK la zi pe data 6 martie 2015

Nigel Farage, liderul partidului de extremă dreapta UKIP, a spus că Marea Britanie trebuie să-şi redobândească controlul asupra propriilor graniţe prin exercitarea unei politici a imigraţiei „de bun simţ”. Una dintre măsuri ar fi interdicţia pe o perioadă de cinci ani a muncitorilor necalificaţi.

Farage a anunţat că partidul său promite un sistem de imigraţie similar cu cel australian, cu punctaj, pentru a opri ceea ce el numeşte invazia imigranţilor necalificaţi, care pune presiune pe şcoli, sănătate, locuinţe şi care conduce la micşorarea salariilor.

Liderul UKIP a spus că îşi doreşte să controleze „cantitatea şi calitatea” persoanelor care vin în Marea Britanie.

Într-o cuvântare ţinută în centrul Londrei, pentru a comunica alegătorilor politica partidului pe problema imigraţiei, Nigel Farage a susţinut că s-a construit o locuinţă la fiecare şapte minute, doar pentru a face faţă ratei actuale de imigraţie. Acesta a mai spus că 77% dintre britanici îşi doresc ca Marea Britanie să reia controlul asupra graniţelor, iar liderul UKIP este de părere că va fi imposibil ca ţara să poată avea o politică a imigraţiei eficientă, atât timp cât UK este membră a UE.

Farage nu intră în cursa celorlalte partide, neavansând cifre limită pentru imigraţia netă anuală. Dar, după cum a declarat liderul UKIP într-un interviu Sky News, dacă sistemul bazat pe puncte s-ar pune în funcţiune, atunci numărul imigranţilor veniţi suplimentar în Marea Britanie s-ar situa undeva între 20.000 şi 50.000 pe an.

Australia chestionează potenţialii imigranţi vizavi de calificările lor şi nu numai. Aceştia primesc puncte la fiecare răspuns, iar dacă nu obţin un minimum de 60 de puncte, nu li se acordă viză.

UKIP propune un sistem de vize de muncă „etic”, precum şi abolirea regulilor actuale care discriminează cetăţenii non-europeni de cei europeni. Muncitorii calificaţi care obţin punctajul necesar vor primi o viză de muncă de până la cinci ani, iar muncitorii necalificaţi nu vor putea veni la muncă în Marea Britanie pe o perioadă de cinci ani. De asemenea, nu se va acorda vreo amnestie imigranţilor ilegali în aceeaşi perioadă.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!