UKIP și deportarea cetățenilor UE din Regatul Unit

Articol publicat in sectiunea Articole importante, UK la zi pe data 22 noiembrie 2014

Cetățenii UE din Marea Britanie vor trebui să părăsească țara după „o perioadă de tranziție”, în eventualitatea în care Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană. Așa a susținut fostul parlamentar conservator Mark Reckless, ales în 20 noiembrie al doilea reprezentant în Camera Comunelor al UKIP, se susține în ediția online din 19 noiembrie a BBC News.

Declarația a fost făcută într-o dezbatere televizată, cu o zi înainte de alegerile anticipate, care aveau să îl confirme ca parlamentar din partea UKIP.

 

Declarație televizată a unui parlamentar UKIP

Cetățenii europeni care trăiesc deja în Regatul Unit vor putea să mai rămână doar pentru „o perioadă limitată” în această țară, în cazul în care Marea Britanie s-ar despărți de UE, a spus în 19 noiembrie Mark Reckless, care este în prezent al doilea parlamentar UKIP din Camera Comunelor. El a spus acest lucru într-o dezbatere electorală filmată și transmisă pe canalul de televiziune ITV, înainte de a câștiga alegerile anticipate organizate în circumscripția electorală Rochester and Strood din sud-estul Angliei.

Mark Reckless a negat apoi propriile afirmații spunând că acestea au fost scoase din context. Actualul parlamentar UKIP a precizat că nu s-a referit la cetățenii UE care se vor afla deja în regat la momentul în care se va produce ruptura între Marea Britanie și UE.

 

Apărat de Nigel Farage

„Nu este vorba despre nicio confuzie. Toți cetățenii UE care se află legal aici vor avea dreptul să rămână în continuare în această țară”, a intervenit liderul UKIP Nigel Farage, în apărarea noului său coleg de partid.

Președintele UKIP a declarat pentru BBC că Mark Reckless s-a referit la „perioada de tranziție” ce ar urma în mod absolut legal de la luarea deciziei ieșirii Marii Britanii din uniune și punerea în aplicare a acesteia. „Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona prevede o perioadă de negociere cu o durată de doi ani în astfel de situații. Iar aceasta ar fi necesară pentru a stabili care va deveni statutul atât pentru cetățenii britanici care locuiesc în Spania, cât și pentru polonezii aflați la Londra”, a insistat Farage.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!