Ultima șansă

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 7 august 2015

Ilie Năstase s-a apucat din nou de politică și alături de el s-a apucat de același lucru și actuala sa soție. Ilie a intrat în UNPR, partidul unui alt militar de carton, Gabriel Oprea, iar doamna sa, ca să folosim un eufemism, ar fi devenit președintele unei importante organizații de femei a aceleiași formațiuni.

Acum, ce legătură are Ilie cu politica nu ne este greu să intuim. Un om care n-a fost prea capabil să-și asigure sumele pe care le-a câștigat va mirosi întotdeauna de unde se mai poate scoate ceva. Năstase a fost un geniu al tenisului dar nu a fost și unul al finanțelor, așa cum a fost colegul său Țiriac, acest mare vânător român. Așa că mirajul unui partid care pare a se pregăti de drum lung nu-l putea lăsa rece pe Ilie, care probabil că va candida din nou la vreun post, așa cum a fost și cel de senator pe care nu-l cunoaște foarte bine din simplul motiv că nu prea trece pe la Senat. El doar mănâncă din buzunarele celorlalți și asta este suficient. A fost un mare sportiv, poate merită. Dar asta este o altă discuție.

Ceea ce nu a învățat Ilie este că politica românească este alcătuită din animale fără caracter. Mistreții măcelăriți de Țiriac au mai mult caracter decât politicienii români. Iar cu ăștia nu-ți folosesc nici așii, nici backhand-ul, nici passing-ul în cross. Ilie nu a aflat nici măcar că lipsa sa de caracter este o copilărie pe lângă lipsa de caracter a altora.

Cea mai dură lecție pe care o va primi va fi aceea care-l va scoate din conștiința colectivă a oamenilor. Poate singura avuție a lui Ilie, poate singurul său talent.

Asta este. Ilie a mai avut trei șanse. Se chemau Cleveland, Charlotte și București.

Tocmai a ratat-o pe ultima pe care o mai avea.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!