Ultima șansă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 ianuarie 2015

564 handbalNaţionala masculină de handbal tineret U21 va încerca în perioada 9-11 ianuarie, la Pitești, să se califice la CM din Brazilia, care se va desfășura între 19 iulie și 2 august. Echipa lui Ovidiu Mihăilă va avea ca adversare pentru un singur loc la turneul final echipele Bulgariei, Croaţiei şi Sloveniei.

Pentru tinerii handbaliști este ultima ocazie pentru a se remarca la tineret înainte ca generaţia să promoveze la seniori. Naţionala are şi o revanşă de luat după ce în 2014 a ratat calificarea la europene dintr-o grupă cu Israel, Luxemburg şi Insulele Feroe. Însă România a prins la tragerea la sorţi doi adversari foarte dificili în grupa de calificare pe care o va organiza pe teren propriu, Croaţia şi Slovenia. Prima echipă a obţinut argintul la mondialele din 2013, la under 19, în timp ce Slovenia a prins o clasare între primele opt echipe la toate cele trei turnee finale desfăşurate la juniorat şi tineret.

La Campionatul Mondial din Brazilia se va califica prima clasată la Piteşti. România porneşte cu şansa a treia, asta la prima vedere, dar are șansa sa în fața Croaţiei şi Sloveniei. Vicecampioana mondială la U19 nu s-a calificat la Campionatul European din anul următor, adică nu este o echipă care să nu poată fi învinsă. Apoi, România a terminat la egalitate cu Slovenia la Mondialul din urmă cu 2 ani (U19), 27-27. În plus, echipa noastră are acum parte de aportul mai multor jucători care s-au rodat în Liga Naţională, dar şi în Liga Campionilor, cum ar fi Racoţea (Wisla Plock) sau Şomlea (HCM Constanţa).

Naţionala U21 are în această campanie de calificare un nou antrenor, Ovidiu Mihăilă, antrenor care are deja în spate mai multe sezoane în Liga Naţională, cu Steaua şi CSM Bucureşti. “Băieţii au o ultimă şansă să se remarce la tineret şi sunt hotărâţi să o valorifice. Întâlnim două echipe puternice, nu vom neglija nici Bulgaria. Fiecare joc va fi tratat cu maximă seriozitate şi cred că la final se poate întâmpla orice. Mulţi nu ne dau şanse, dar băieţii sunt decişi să se califice la Mondiale”, a spus acesta înainte de competiție.

Generația actuală a mai evoluat la două turnee finale, CE U18 şi CM U19, de fiecare dată terminând pe un deloc important loc 11.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!