Ultimatum pentru Reghecampf

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 6 februarie 2015

568 reghecampfPresa arabă vorbește despre un o atmosferă tensionată, avându-l pe Laurenţiu Reghecampf în prim-plan. Tehnicianul român a primit un ultimatum la Al Hilal după o discuţie cu şeicii care controlează echipa, iar jurnaliştii arabi spun că vedetele echipei, Shamrani şi Thiago Neves, nu se mai înţeleg cu românul.

După ce a ratat incredibil Liga Campionilor Asiei, cedând în finala cu Western Sydney, tehnicianul a dus echipa din Riad pe locul 4 în campionatul Arabiei Saudite, fiind la 9 puncte însă de liderul Al Nasr, după trei etape consecutive fără victorie. Drumul a culminat cu o egalare în minutul 92 în restanţa cu Al Faysaly, în meciul disputat aproape de finalul săptămânii care a trecut.

Cum era de aşteptat, şeicii n-au stat pe gânduri şi n-a durat mult până când au iniţiat discuţii mai dure, privind viitorul antrenorului român, cu tehnicianul care a “revoluţionat fotbalul românesc”, aşa cum plastic se exprimase el anterior. Conform presei arabe, prinţul Abdulrahman, cel care conduce destinele lui Al Hilal, i-a dat un ultimatum lui Reghecampf.

Luând în calcul toate acestea, soarta lui Reghe pare a atârna de un fir de aţă. Jurnaliştii arabi consideră că românul e ca şi plecat de la Al Hilal. Ei scriu că şeicii care conduc clubul au considerat că Reghecampf a primit destul timp pentru a schimba atitudinea echipei, iar acest lucru nu a fost atins. Ei amintesc şi de reacţiile soţiei şi fiicei lui Reghecampf, care au criticat fanii lui Al Hilal pe reţelele de socializare, după ce tehnicianul român a fost ironizat şi chiar huiduit de fanii echipei saudite. Însă, mai ales, despre neînţelegerile dintre starurile lui Al Hilal şi Reghecampf. 

“Ce înseamnă asta? Sunteţi nişte oameni răi şi ar trebui să nu mai vorbiţi, sunteţi foarte violenţi şi proşti, credeţi că dacă postaţi mesaje de genul  <O să-ţi omor familia>, şi chestii de genul ăsta, o veţi ajuta pe Al Hilal? Nu, nu o să se întâmple asta, vedeţi-vă de viaţa voastră şi nu mai scrieţi prostii pentru că Dumnezeu o să vă pedepsească pentru ceea ce spuneţi! Alte echipe şi-ar dori să îl aibă pe tatăl meu antrenor, iar voi îl înjuraţi, sunteţi nişte oameni răi si nu meritaţi să fiţi suporterii lui Al Hilal. Tatăl meu nu va pleca de la Al Hilal, voi ar trebui să plecaţi”, a scris, de exemplu, Rebeca Reghecampf pe unul dintre conturile ei de socializare.

Cum echipa sa a ajuns în semifinalele Cupei Prințului Arabiei Saudite este posibil ca lucrurile să mai treneze și Reghecampf să capete o păsuire, însă nimeni nu-i va ierta eventuala ratare a titlului sau faptul că echipa va termina pe un loc mai slab decât ceea ce așteaptă de la ea cei care o conduc.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!