Ultimele lansări muzicale ale artiștilor români (videoclipuri)

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 2 aprilie 2016

Ecaterine & Dimitri_Adrenalina

 

Ecaterine & Dimitri: „Adrenalina”

„Lasă ploaia și timpul să vină / Tu-mi dai aripi și adrenalină” este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase declarații de dragoste. Despre cel mai sincer și nobil sentiment ne vorbesc și Ecaterine & Dimitri în single-ul „Adrenalina”, o poveste în doi, o poveste ce reușește să treacă prin frig, ploaie și să ajungă la soare.

Cu acordurile de acordeon, un vibe inspirațional și versuri care marchează metafora timpului, single-ul „Adrenalina” este compus de către Ecaterine & Dimitri, iar versurile sunt scrise de Theea Miculescu.

„După un music session în Londra, Dimitri mi-a arătat un beat cu câteva acorduri la chitară ce m-au inspirat să scriu refrenul piesei «Adrenalina». Piesa mă caracterizează, e parte din mine, am trecut de la artist la cantautor și pentru cariera mea este un pas mare, pentru lume, un pas mic. «Adrenalina» e o piesă cu mesaj pozitiv, mai pe scurt, orice s-ar întâmpla, noi zburăm peste toate grijile împreună”, spune Ecaterine.

„Piesa «Adrenalina» a fost compusă în urma călătoriei noastre la Londra, într-o atmosferă londoneză. Inițial a fost o piesă acustică foarte simplă, doar cu voce, chitară și acordeon, cu versuri în engleză; după care am făcut și varianta în română cu orchestrația pe care o auziți acum”, declara Dimitri.

Ecaterine și Dimitri au început colaborarea în urmă cu doi ani, odată cu lansarea piesei „Zi cu soare”. De atunci și până în prezent s-au implicat și în alte proiecte muzicale, atât pe partea de interpretare, cât și de compoziție și producție, iar genurile muzicale pe care le abordează includ influențe pop, dance, jazzy, deep.

 

 

Ruby: „Tata”

 

Trăim, visăm, sperăm și, uneori, ne îndepărtăm prea mult de ceea ce cu adevărat contează, judecăm niște aparențe, trăim succesul în rețele de socializare, fără să mai reușim să ne regăsim pe noi înșine.

Reîntoarcerea la sine, la rădăcinile fiecăruia dintre noi, la dragostea celor care ne-o oferă și ne-au oferit-o necondiționat este și tema celui mai recent single-manifest lansat de către Ruby – „Tata”.

Simbol al sex-appealului în România, Ruby ne lasă, prin noul său single, să descoperim cel mai intim univers al artistei – familia și dragostea față de părinți.

„Mi-au dat lacrimile când am ascultat piesa. Este un omagiu adus familiei, părinților. E foarte bine să ne urmărim visul, să vrem cu tărie să obținem ceva în viață, dar să nu uităm niciodată că ceea ce realizăm în prezent, se datorează părinților noștri, celor care au avut grijă de fiecare pas al nostru, care ne-au oferit toată dragostea și s-au sacrificat pentru noi, poate mai mult chiar decât era nevoie. Uneori amânăm să îi sunăm, nu avem timp, uităm, mergem din ce în ce mai rar pe la ei, iar mesele în care toată familia se strânge laolaltă, devin doar amintiri. E păcat, nu trebuie să fie așa, părinții sunt cei mai frumoși oameni de pe pământ”, spune Ruby.

Single-ul „Tata” este compus de către Vlad Manolache, Ionuț Bacula și Marius Ivancea, iar videoclipul, cu o poveste simplă, directă, este regizat de către Dan Petcan și îi are ca protagoniști pe actorul George Piștereanu, alături de tatăl său – Zișu Piștereanu, pentru prima data împreună, pe aceeași „scenă”.

George Piștereanu este cunoscut în special pentru rolurile din filmele „Eu când vreau să fluier, fluier” și „Loverboy”, dar și pentru numeroasele premii obținute la festivalurile internaționale de film.

 

 

Oana Radu, Dr. Mako și Doddy: „Stai”

 

Cu milioane de vizualizări pe YouTube, Oana Radu și Dr. Mako au ajuns la cel de-al patrulea single în această formulă de succes și lansează single-ul și videoclipul „Stai”, featuring Doddy.

Single-ul „Stai” este compus de către Oana Radu, alături de Dr. Mako și Doddy, iar videoclipul este regizat de către Ionuț Trandafir, colaboratorul Oanei și pentru videoclipul anterior, „Dragostea-i nebună”.

„Proiectul «Oana Radu & Dr. Mako» a ajuns la cel de-al patrulea single – mă bucur mult! Cele peste 40 de milioane de vizionări de pe YouTube arată că muzica noastră este pe repeat! Sunt fericit că am rămas împreună, că ne-am întărit echipa, că suntem creativi și competitivi. Mulțumesc celor care cred în noi!”, a declarat Dr. Mako.

Oana Radu și Dr. Mako au început colaborarea în 2014, odată cu lansarea mega-hitului „Tu”, care are peste 25 de milioane de vizualizări pe YouTube. De atunci și până în prezent, cei doi artiști au lansat single-urile „Ea a fost prima” (feat. Pacha Man) și „Dragostea-i nebună”. Încă de la „Tu”, Oana și Dr. Mako sunt și compozitorii pieselor pe care le-au lansat. Mai mult, la începutul anului 2015, Oana Radu și-a lansat propriul video blog pe YouTube, unde săptămânal postează file din jurnalul ei, de la trucuri de înfrumusețare, la întâmplări haioase.

 

 

Puya: „Pasiune”

 

Versuri sincere, directe, rupte din realitate, prima piesă din XsessionMusicVlog se numește „Pasiune” și aparține lui Puya, alături de Elena Ionescu și Vescan. Subiectul este unul sensibil atât pentru artiști, cât și pentru cei care luptă pentru visul lor, oricare ar fi acesta. Pasiunea este ceea ce te alimentează și te poate urca pe culmile succesului, însă te și coboară de nenumărate ori pe drum, sau cum spune Puya: „Dacă vrei să faci istorie, să știi că-i plin de gropi drumul pân’ la glorie!”

Xsession MusicVlog este un proiect ce vine din studiourile Scandalos Music, majoritatea pieselor fiind realizate alături de compozitorul și producătorul Mahia Beldo. În prima lună de Xsession se vor lansa 4 piese noi cu Puya, Vescan, Anastasia și invitații speciali Florin Ristei și Elena Ionescu.

 

 

Alama: „Pe apa sâmbetei (înotăm)”

Alama surprinde cu un single nou-nouț, amuzant și foarte realist intitulat „Pe apa sâmbetei (înotăm)”.

Piesa este o ironizare a oamenilor politici și, în general, a problemelor cu care se confruntă societatea. Alama nu uită să aducă vorba despre dependența de tehnologie, cluburi și patriotismul în rândul românilor.

Muzica și textul sunt produse și scrise de Alama, iar orchestrația este făcută de Alama și Răzvan Mihăilă.

„Piesa este compusă de mine. Pe partea de producție am vrut să experimentez și să combin sound-ul clasic al unui instrument tradițional românesc, cum este țambalul, cu un sound venit de peste hotare, și anume Trap/Moombahton. Sunt foarte mulțumit de rezultat și sper să vă placă și vouă!”, a declarat Alama.

Artistul mai spune că, „versurile piesei sunt de fapt oglinda societății moderne, scrise într-un mod comic, iar clipul a fost filmat cu GoPro, la un grătar bun făcut de SkizzoSkillz și Anton San și reprezintă exact starea de spirit pe care am vrut să o transmit”.

 

 

Shift: „Adevărul”

 

În preajma apariției albumului de debut, Shift lansează single-ul „Adevărul”, care totodată dă și numele primului material de studio al artistului din Galați.

Cu numeroase hituri lansate până în prezent și colaborări de succes precum „Avioane de hârtie” (cu Andra), „Bagă mare” (cu Connect-R), „Norocos” (cu What’s Up și Connect-R), „Urcă și coboară” (cu Ruby), Shift mărturisește că noua lui piesă e una dintre cele mai sincere:

„Piesa «Adevărul» e un fel de rezumat al întregului album, dar și o descriere în versuri a vieții mele. E o piesă foarte sinceră, am spus «Adevărul» văzut prin ochii mei”.

La cele mai recente videoclipuri ale lui, Shift a lucrat cu regizorul Anton San, cu care a făcut din nou echipa pentru „Adevărul”.

În curând, Shift va lansa albumul „Adevărul” pe care se vor afla atât piese cunoscute, cât și colaborări inedite.

 

 

Claudiu Zamfira: „Ne-am pierdut”

 

Claudiu Zamfira lansează cel mai recent single al său, „Ne-am pierdut”, o baladă de dragoste emoționantă, în versurile căreia se vor regăsi cu siguranță mulți dintre ascultătorii piesei.

Cunoscut după participarea în show-ul „Vocea României”, dar și în urma piesei „Unde pleci”, colaborare pe care a avut-o cu Levent Sali, Claudiu a decis că e momentul să schimbe puțin registrul.

Claudiu Zamfira: „Piesa și implicit versurile vorbesc despre durerea pe care o simți atunci când iubești pe cineva, dar lucrurile nu mai funcționează, intervenind ego-ul și orgoliile, și ușor, ușor sentimentele dispar, uitându-se toate lucrurile frumoase ce i-au legat. Concret, este vorba de dorința de a te simți iubit, o senzație pe care toți am trăit-o sau o vom trăi la un moment dat”.

Filmările videoclipului au avut loc în județul Buzău, în regia Isabellei Szanto, cadrele clipului surprinzând Cascada Casoca și zona din apropierea Vulcanilor Noroioși, iar filmările au durat aproape 24 de ore.

 

 

Florin Iordache: „Just listen”

 

„Just Listen exprimă stadiile prin care trece o relație de iubire. Descrie momentele în care lumea ta devine mai mult frumoasă prin apariția unei singure persoane, dar și modul în care toată frumusețea dispare cu primele certuri și lupta de a repara ce am stricat. E dorința acută de a fi ascultați în loc de judecați”, declară Florin Iordache.

Florin Iordache este un artist cu sute de concerte la activ, dar și multe colaborări inedite. A făcut parte din trupa Krypton, a colaborat cu direcția 5, iar din 2012 este solistul trupei Avenue. În 2015 a lansat single-ul „Zâmbește”, o piesă pozitivă și motivațională, care are peste 2,7 milioane de vizualizări pe YouTube.

Pe lângă acestea, tot în 2015 a lansat proiectul YorGa și primele două single-uri – „Strop de fericire” și „After Party”, în colaborare cu Brighi. YorGa este un proiect EDM început anul trecut, cu un sound fresh și mai multe influențe muzicale, printre care deep house, pop, electro, funk.

 

 

Mira (Maria Mirabela Cișmaru): Bella

 

Mira, MiraBella, lansează un nou single, o piesă energică și ritmată, care îmbină limba engleză cu limba spaniolă, în ton cu zilele senine de vară ce urmează.

„Sunt fericită că se lansează «Bella» la scurtă vreme după ce am împlinit 21 de ani. Este cadoul perfect pentru un artist. «Bella» este o piesă pe gustul meu, veselă, energică și sper să le placă fanilor mei surpriza pe care le-am pregătit-o”, a declarat Mira.

Mira a devenit cunoscută publicului odată cu participarea la „Vocea României”. Ulterior, a lansat „Dragostea nu se stinge” în colaborare cu What’s Up și KIO, piese cu Zhao, cu Piticu’ și nu în ultimul rând, featuring-ul cu Corina și Skizzo Skillz pentru „Fete din Balcani” (30 de milioane de vizualizări).

 

 

Vița de Vie: „Luna și noi”

 

„«Luna și noi» va face parte din coloana sonoră a filmului «Ziua când am dat de aripi», în regia lui Dan Iliuță. Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima și ne-am apucat de treabă. Piesa este bazată pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa și desăvârșit de fetele de la Blue Noise. Ca o excepție de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a plăcut atât de mult, încât a zis că trebuie să rămână așa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de producție a piesei și a venit cu brilianta idee de a adăuga niște voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gând s-a îndreptat către Blue Noise, pe care îi admir și îi susțin din umbră (some kind of guilty pleasure here) și cum primele gânduri sunt mai mereu cele mai inspirate, i-am sunat și le-am cerut colaborarea pe partea feminină. Punctualitatea, profesionalismul și pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrări ne-a lăsat cu gura căscată, mult timp după ce Veronica, Elena și Flavia plecaseră din studio. Wow! Trebuie neapărat să mai colaborăm!”, spune Adrian Despot.

Pentru că în 2016 Vița de Vie împlinește 20 de ani de la lansare, începând cu această lună până în septembrie inclusiv, în fiecare zi de 20, băieții le vor face cadou fanilor trupei câte o piesă nouă, de pe viitorul album ce va fi lansat în toamnă.

„Subscriberii noștri la newsletterul vdv.umusic.ro vor primi primii în exclusivitate piesele, urmând ca după 24 de ore să fie făcute publice. So subscribe, pentru că, pe parcurs, până la lansarea noului album or să apară și alte suprize. De ce facem asta? Pentru că fanii noștri chiar merită! Pentru că ei sunt cei care ne-au susținut în toți acești 20 de ani, nimeni altcineva, și vrem să simtă că acest an este unul de sărbătoare. În plus, sincer, este singurul mod în care pot livra; cu deadline-uri stricte. Altfel, cuprins de perfecționism, nu scot nimic pentru că nimic nu e suficient de bun. La un moment dat, am strâns acasă un folder cu cel puțin 30 de demo-uri. Folderul cu demo-uri creștea, iar folderul cu albume noi era, în continuare, gol. Acum are deja două piese înăuntru and more to come!”, mai spune Adrian Despot.

 

 

Xonia: „Booty Down”

 

Xonia este un artist cameleonic care știe să își surprindă publicul cu videoclipuri incitante, coregrafii senzuale sau colaborări inedite cu artiști internaționali. Primăvara ne-o aduce pe artistă cu tot cu noul ei videoclip și o nouă coregrafie pentru „Booty Down”.

Compusă și produsă în România, „Booty Down” este o piesă de online ale cărei versuri au fost scrise chiar de Xonia împreună cu băieții de la Pink Elephant, cei care s-au ocupat și de producția piesei, adică Nicolae Stan și Radu Baisan.

„«Booty Down» aduce vara mai aproape. Este o piesă de online care vă pregătește pentru single-ul oficial de vară pe care îl lansăm în luna mai. Am făcut un lyric video colorat cu multă distracție pe care sunt convinsă că vom putea să dansăm și să râdem împreună. Abia aștept să cântăm «Booty Down» la concertele mele!”, a declarat Xonia.

Xonia s-a lansat în industria muzicală românească cu super hit-ul „My Beautiful One”, cea mai difuzată piesă a anului 2010. În cinci ani de carieră a bifat mai multe piese ce au ajuns în fruntea clasamentelor muzicale. Single precum „Hold On”, „Remember” sau „Ping Pong” au fost fredonate de mii de fani, iar anul 2014 i-a adus Xoniei și prima colaborare internațională cu mega star-ul columbian J. Balvin pentru single-ul „I Want Cha”.

 

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!