Umorul englezului şi politeţea lui răsună şi-n inima hoţului

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 20 februarie 2016

uk_hot de masini

Nu-i aşa că este rău să fii furat? Dar nu-i aşa că este şi mai rău să fii furat în mod constant? În cazul de faţă, presa britanică vorbeşte de o doamnă care, plictisită şi, evident, foarte iritată că i se fură repetat maşina (nu de tot, ci doar pentru ca hoţul să se plimbe un pic cu ea), a decis să lase un mesaj scris hoţului, ca să-l înduplece să aibă grijă de maşină şi să i-o returneze în bune condiţii după ce-şi face nebunia.

La prima vedere, ar părea că este de necrezut că în Marea Britanie s-ar putea întâmpla aşa ceva, că un locuitor poate aduna atâta frustrare şi că nu are mijloace ca să contracareze fenomenul (spre exemplu, cu ajutorul poliţiei etc.) şi că, în final, se ajunge la a apela la înţelegerea şi bunăvoinţa hoţului.

Este vorba de o scrisoare de o pagină pe care o doamnă ar fi pus-o în torpedo-ul maşinii sale, în eventualitatea în care hoţul care avea negreşit să-i fure vehiculul ar fi găsit acea scrisoare, ar fi citit-o şi s-ar lăsa convins să procedeze conform instrucţiunilor din mesaj, returnându-i femeii maşina în condiţii cât mai bune.

 

trimiteri-sus-4

Faţă de alţi est-europeni, românii nu stau mai deloc pe social

„Carnagiul” anual. Beţie şi dezmăţ cu „bobocii” britanici

Iată cum s-a schimbat concediul britanicilor

Cei șapte ani (britanici) de acasă

trimiteri-jos-4

 

scrisoare-torpedouPotrivit scrisorii, făcută publică prin postarea ei de către un utilizator pe canalul de socializare media Reddit şi viralizată instantaneu, femeia se săturase să-i tot dispară maşina. Se pare că nu avea de-a face cu vreo reţea de hoţi organizată, interesată de valoarea maşinii, ci, cel mai probabil, de vreo gaşcă de tinerei, poate chiar minori, „neobişnuiţi” să dea bani pe biletul de autobuz, mai ales că noaptea autobuzul nici nu circulă.

Nu furtul maşinii era principala preocupare a femeii, ci mai degrabă costurile ce îi sunt imputate de către firmele care ridică maşinile parcate neregulamentar pe străzile publice. Astfel că, în scrisoare, femeia îl roagă pe hoţ să încerce să parcheze maşina într-un loc unde parcarea este gratuită, cât mai aproape de casă şi, la fel de important, să pună în geam pancarta pregătită de ea, în ideea că un trecător sau un localnic va citi mesajul şi o va suna pe femeie ca să vină să-şi ridice maşina.

Femeia îl mai roagă pe hoţ să se poarte bine cu maşina, să nu încerce să smulgă casetofonul care, oricum, este lipsit de orice valoare şi îi mai explică faptul că nu mai este demult supărată pe el şi că nu este interesată să-l dea pe mâna legii.

Se pare că scrisoarea ar fi avut efect şi că hoţul a returnat maşina, după cum a fost rugat. „Sweet man, that car thief!”

Se poate întâmpla aşa ceva în Marea Britanie? Bineînţeles!

Citeşte şi „Statul pe social în UK. Idee măreaţă, cu urmări din cele mai groaznice” pentru a înţelege contextul.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!