Un alt mic scandal în legat de arbitrajul din handbal

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 decembrie 2014

562 toma

Laurenţiu Toma, căpitanul lui HCM Constanţa, a declarat că arbitrii partidei cu AHC Dunărea Călăraşi, Marius Ghiorghişor şi Gheorghe Bejinariu, şi-au bătut joc de jucătorii campioanei, nesancţionând intrările dure ale adversarilor.

“Nu-mi vine să cred cum îşi bate lumea joc de noi. Suntem chemaţi la echipa naţională, suntem singurii care aducem puncte din Europa şi îşi bat joc în asemenea mod de noi. Dacă nu venim la echipa naţională spun apoi că ne trădăm ţara. Să se întrebe cei care trebuie ce au făcut celelalte echipe în cupele europene. Asta este România, se pare că avem mai mult respect din partea celor de afară. Celor de aici se pare că nu le pasă. A fost o golănie la acest meci şi totul este din cauza acestei maniere de arbitraj, pentru că se pare dintr-o parte ai voie să dai cu pumnul şi din altă parte trebuie să nu faci nimic. Dacă arbitrajul era corect din primul minut nu s-ar fi ajuns aici şi diferenţa de scor ar fi fost mult mai mare”, a declarat el.

Aihan Omer, care este şi selecţionerul reprezentativei masculine și antrenorul echipei din Călărași, spune că va face tot ce e posibil ca aceste incidente să nu se repete la meciul din Cupa României. “Au fost incidente neplăcute. Păcat, pentru că a fost un meci spectaculos, dar nervozitatea şi poate lipsa de fermitate a arbitrilor a dus la aceste incidente nedorite. Îmi pare rău, pentru că vor fi mulţi jucători suspendaţi şi acest lucru nu ajută nic io echipă. S-a jucat într-un ritm bărbătesc şi uneori dincolo de limita regulamentului. Voi face tot ce este necesar pentru ca aceste lucruri să nu se mai repete la meciul din Cupa României, să fie o partidă de fair-play total şi ambiţiile acestea între jucători să nu mai existe. Ca antrenor, voi sancţiona drastic acei jucători care vor dori răzbunare sau să plătească anumite poliţe”, a completat Omer.

HCM Constanţa a învins cu scorul de 23-22 formaţia AHC Călăraşi, în ultimul meci al etapei a 14-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, meci marcat de incidente pe teren.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!