Un buget mai mult auster decât orice altceva

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 17 iulie 2015

Plecând de la premisa citată de George Osborne: „N-ai decât să te uiţi la criza care se desfăşoară în Grecia pentru a realiza că dacă o ţară nu controlează nivelul de îndatorare, îndatorarea preia controlul ţării”, ministrul de finanţe britanic anunţă bugetul pe anul acesta.

 

Asigurările vor fi mai mari

Începând cu noiembrie 2015, guvernul va percepe o taxă mai mare pe poliţele de asigurări (de la 6% la 9,5%). Este foarte probabil ca asigurările auto să crească, în medie, cu £20, în timp ce asigurările de casă să fie mai scumpe cu £12,50.

 

Introducerea salariului de trai naţional şi ciuntirea tax credit-urilor

George Osborne şi-a propus să taie aproximativ £12 miliarde, ca măsuri de austeritate. Una dintre măsuri este reducerea cuantumului tax credit-urilor şi, pentru că este o măsură destul de aspră, a introdus un salariu de trai de £7,20, cu 70p mai mare decât salariul minim pe economie actual, un salt destul de mare în comparaţie cu creşterile timide ale salariului minim pe economie din ultimii ani. Mai mult, Osborne impune un salariu naţional de trai obligatoriu de £9 la oră până în 2020.

Criticii spun că nu toate firmele îşi vor permite să plătească salarii mai mari, ceea ce înseamnă că vor concedia din personal sau că vor micşora corespunzător numărul de ore lucrate ale angajaţilor. Rezultatul, în opinia lor, ar fi echivalentul pierderii a 60.000 de locuri de muncă.

În plus, fundaţia Barnardo’s a calculat că familiile cu venituri modeste vor avea, în medie, cu £1.200 mai puţin anual datorită reducerii tax credit-urilor, cu tot cu introducerea salariului de trai naţional.

 

Studenţilor săraci li se va da, înainte de a li se lua

Până acum, studenţii din Anglia şi Ţara Galilor proveniţi din familii cu venituri totale de £25.000 sau mai puţin primeau anual £3.387 ca şi ajutor de la stat pentru costurile de trai, cei cu venituri în familie de £30.000 primeau £2.441, cei cu venituri de £35.000 obţineau £1.494, iar cei cu venituri de £40.000 primeau doar £547. De la un venit în familie de cel puţin £42.620 nu se mai plătea nici un fel de ajutor.

Conform noului buget de anul acesta, studenţii din familii cu venituri mai mici vor continua să primească aceste sume, doar că, dacă înainte aceşti bani erau nereturnabili, de-acum sumele vor fi tratate ca nişte împrumuturi.

Megan Dunn, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor a declarat pentru The Independent:

—————————————

„Riscul ar fi ca mulţi dintre studenţii mai săraci să nu mai meargă la universitate. Ştim că cei mai săraci studenţi sunt şi cei mai înclinaţi să încerce să evite îndatorarea şi i-ar putea inclusiv influenţa să decidă să locuiască în condiţii mai puţin favorabile sau să urmărească eventual cursuri mai scurte pentru a reduce din costuri”.

—————————————

 

Taxa de moştenire, de £1 milion

O veste îmbucurătoare pentru multe familii din Marea Britanie este decizia de a mări limita minimă de la care un cuplu începe să plătească taxa de moştenire de 40%, de la £650.000 la £1 milion. Dacă e vorba de o moştenire individuală, vorbim de o creştere a limitei minime de la £325.000 la £500.000. Schimbarea va avea loc începând cu 6 aprilie 2017.

 

Taxele auto, schimbări în mers

George Osborne a anunţat o reformă radicală în ceea ce priveşte modul în care şoferii de pe străzile britanice vor fi taxaţi.

Începând cu 2017, achiziţia unei maşini noi va însemna, în cele mai multe cazuri, o taxă de primă înmatriculare de £140. Totuşi, dacă valoarea maşinii va depăşi £40.000, taxa de primă înmatriculare se scumpeşte cu £310, ajungând la £450. Autoturismele aflate deja în circulaţie vor fi taxate ca şi până acum.

În momentul de faţă, taxa de primă înmatriculare se calculează în funcţie de emisiile de noxe, maşinile fiind împărţite în 13 categorii, cele mai „curate” maşini (445 de modele) neatrăgând nici un fel de taxă.

Sumele strânse din această taxă vor fi folosite în exclusivitate la construcţia şi întreţinerea drumurilor.

În acelaşi timp, noile maşini achiziţionate vor trebui să se prezinte la prima revizie tehnică la patru ani de la data cumpărării, faţă de trei ani, cum este acum.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!