Un buzoian fura mașini din UK și făcea accidente în România pentru a obține banii din asigurări

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 aprilie 2015

Un cunoscut interlop din Buzău a fost reținut de către polițiştii din România, după ce a comis mai multe furturi în Marea Britanie. Cu banii obținuți din furturi, bărbatul în vârstă de 37 de ani şi-a cumpărat maşini pe care le-a adus în ţară, unde a provocat accidente rutiere, pentru a primi banii din asigurări.

Potrivit Mediafax, bărbatul cunoscut sub numele de Vadar fusese eliberat dintr-un penitenciar din România în 2012, unde fusese închis pentru proxenetism, a comis mai multe furturi în societăţi comerciale din Marea Britanie, iar cu banii obţinuţi a achiziţionat trei autoturisme de diferite mărci, pe care le-a trimis în ţară. Pe teritoriul României, în perioada 2012 – 2014, bărbatul, personal sau prin interpuşi, a provocat mai multe accidente în urma cărora şi-a însuşit peste 36.000 de lei din asigurări. Conform aceeași surse citate, bărbatul ar fi comis cel puțin opt accidente rutiere, patru din acestea fiind probate până în prezent. Din gruparea infracţională făceau parte bărbatul de 37 de ani, soţia sa, în vârstă de 30 de ani, precum şi alţi trei bărbaţi, toţi din Buzău. Practic, fie buzoianul, fie un apropiat de-al său, se urcau la volan şi provocau accidente, acroşând în mod intenţionat autoturisme aflate în trafic. Ulterior, cei doi şoferi mergeau la firma de asigurări, iar buzoianul încasa banii din asigurare.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de spălare de bani, complicitate la înşelăciune, instigare la înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Ceilalţi membri ai grupării sunt cercetaţi în stare de libertate.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!