Un chirurg si-a „scris” numele pe ficatul unui pacient

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 20 ianuarie 2014

Un chirurg britanic apreciat a fost suspendat dupa ce si-a inscriptionat initialele numelui si prenumelui pe ficatul transplantat unui pacient, scrie apropo.ro. Medicul britanic Simon Bramhall, consultant la Spitalul Regina Elisabeta din Birmingham, este investigat dupa ce un coleg a descoperit fapta sa.

Chirurgul scrisese pe ficatul unui pacient initialele S si B prin ardere cu gaz argon, in timpul operatiei de transplant. Acest gaz este folosit de obicei pentru a sigila vase si nu este periculos.

Surse din anturajul chirurgului au confirmat ca acesta a facut multe transplanturi de-a lungul carierei si nu isi pot explica de ce de data aceasta a procedat asa.

„Daca o familie a acceptat sa doneze organul unei rude decedate, ultimul lucru pe care l-ar dori ar fi sa afle ca acesta a fost batjocorit. Speram ca a fost doar o greseala. Nu stim ce ar putea determina pe cineva sa actioneze astfel in cazul altei persoane. Vorbim despre un pacient, nu despre o carte pentru autografe”, au declarat colegii medicului suspendat.

Jurnalistii de la Daily Mail au incercat sa il contacteze pe chirurgul in varsta de 48 si pe secretara acestuia pentru comentarii, insa nu au reusit sa afle decat ca un medic de la Spitalul Regina Elisabeta a fost suspendat si ca o investigatie este in plina desfasurare.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!