Un critic englez ii multumeste actritei Oana Pellea

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 13 ianuarie 2014

In mijlocul isteriei create de o parte a presei britanice in ceea ce priveste presupusul exod al romanilor in Anglia, un critic de teatru englez ii transmite un mesaj de multumire in limba romana unei binecunoscute actrite din Romania. Oana Pellea a sustinut in luna decembrie 2013 la Dublin si la Londra doua reprezentatii ale spectacolului „Vocea umana” de Jean Cocteau. La reprezentatia din Dublin au venit sa o vada jucand pe Oana Pellea alaturi de cele cateva sute de romani din Irlanda doi fosti ambasadori ai Irlandei in Romania si admiratori irlandezi ai teatrului romanesc. Dupa reprezentatia londoneza de la The Cockpit, criticul Shaun Traynor a scris o cronica apreciativa cu privire la interpretarea exceptionala a Oanei Pellea si a tinut sa-i transmita la final un mesaj de multumire in limba romana: „De la Londra, va multumesc pentru o astfel de performanta extraordinara, doamna Pellea!” Toata cronica o puteti gasi aici: http://www.scoop.it/t/london-life-archive.

Spectacolele fac parte din seria „Povesti spuse-n romaneste” initiata de Claudia Cirlig si co-produsa anul trecut in parteneriat cu ICR Londra. Ambele reprezentatii, jucate cu sala plina, au fost supratitrate in limba engleza, facilitand astfel accesul la teatru romanesc de cea mai buna calitate si spectatorilor de limba engleza.

Seria „Povesti spuse-n romaneste” continua și in anul 2014. Pe 22 februarie, la Leicester Square Theatre, Horatiu Malaele va sustine doua reprezentatii cu recitalul extraordinar de poezie si umor „Sunt un orb”. Biletele au fost puse deja in vanzare si pot fi rezervate online la www.leicestersquaretheatre.com sau la numarul de telefon 08448 733433. 


Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!