Un fermier refuză oferta de £275 de milioane a dezvoltatorilor imobiliari

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 18 mai 2015

uk_fermier-britanic-Worsley

Deşi l-ar fi îmbogăţit peste măsură peste noapte, fermierul britanic nu a acceptat oferta dezvoltatorilor imobiliari de la Mayfield de a-i cumpăra acestuia terenul. Motivul: ar afecta stilul de viaţă al oamenilor din comunitatea locală.

Se pare că nu orice se poate cumpăra dacă preţul este corect. Suma oferită de Mayfield fermierului, de £275 de milioane, este de 10 ori mai mare decât valoarea terenului arabil deţinut de britanicul Robert Worsley.

Dezvoltatorul imobiliar avea în plan să construiască un orăşel cu 10.000 de locuinţe, însă Worsley este de părere că realizarea proiectului ar duce la o scădere a stării de bine pe care o oferă viaţa la ţară pentru multă lume. Acesta a declarat jurnaliştilor de la MailOnline: „Suntem o comunitate rurală şi nu ne dorim acest proiect, nu vrem ca Sussex-ul să fie distrus. Sper că vorbesc în numele multor oameni, care altfel s-ar confrunta cu o scădere a calităţii vieţii în aceste părţi.”

Fermierul de 48 de ani îşi desfăşoară de 15 ani activitatea pe terenul de 550 de acrii (223ha) şi se teme că zona locală va fi distrusă, mai ales că alţi proprietari au primit oferte la fel de tentante pentru proprietăţile lor.

„Nu e vorba de mine aici”, a spus Worsley, „e vorba de faptul că Sussex îşi pierde identitatea. Nu putem vinde Sussex-ul de parcă ar fi nişte rezerve de aur. Odată ce l-am vândut, nu-l vom mai putea recupera niciodată.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!