Un furnizor cere insolventa Carrefour Romania

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 13 ianuarie 2014

Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea de intrare in insolventa a Carrefour Romania, compania care administreaza reteaua locala omonima de hipermarketuri, la solicitarea unui furnizor, scrie Ziarul Financiar (ZF). Procedura de insolventa a fost ceruta de compania GSL Logistic, un distribuitor de scutece si accesorii pentru copii si adulti din Bucuresti.

Potrivit unor surse apropiate companiei, datoriile Carrefour Romania catre furnizor sunt de circa 800.000 de lei (170.000 de euro), noteaza ZF.

La cererea avocatilor, Carrefour a achitat deja datoria si a cerut suspendarea hotararii de intrare in insolventa. Solicitarea urma sa fie analizata in 15 ianuarie de Tribunalul Bucuresti.

„Carrefour Romania SA considera ca aceasta hotarare este netemeinica, intrucat situatia financiara a Carrefour Romania SA este extrem de solida, iar pretinsa creanta a societatii comerciale care a declansat aceasta procedura judiciara a fost deja achitata, cererea sa fiind lipsita de obiect. Avocatii nostri au fost mandatati sa initieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotarari care inca nu a fost comunicata oficial societatii noastre. Informam pe aceasta cale toti partenerii nostri (furnizori, clienti, consumatori) ca activitatea Carrefour Romania SA se desfasoara in conditii normale, societatea urmand a-si respecta toate obligatiile, potrivit contractelor incheiate”, se arata intr-un comunicat transmis de Carrefour Romania.

Carrefour Romania, care opereaza in Romania 25 de hipermarketuri omonime, a incheiat anul 2012 cu afaceri de 962 milioane de euro (4,3 miliarde de lei) si profit de 23 milioane de euro.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!