Un grup de romi a blocat 14 ore autostrada A1 din Franţa

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 6 septembrie 2015

Britanicii care se întorceau din vacanţă au fost blocaţi 14 ore pe o autostradă din Franţa, după ce un grup de romi au hotărât să-şi caute dreptatea oprind trecerea pe un drum principal prin incendierea unor cauciucuri.

Timp de 14 ore traficul de pe autostrada A1 de la Paris la Lille, din Franţa, a fost oprit în totalitate, pe ambele sensuri. Trupele de ordine franceze au stat cu mâinile în sân şi au privit grupul de romi cum se desfăşoară, fără a interveni, în timp ce britanicii care se întorceau din vacanţă au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea, în maşini, pe autostradă, în aşteptarea unei concluzionări a situaţiei.

Romii au demonstrat pentru a convinge un judecător să permită eliberarea din închisoare a unui tânăr de 26 de ani. Acesta dorea să fie prezent la înmormântarea tatălui său, care fusese împuşcat mortal marţea trecută într-o tabără ţigănească din Roye, Franţa.

Cererea romilor a fost satisfăcută, poliţia anunţând că tânărul va fi escortat la înmormântarea tatălui său. După anunţ, romii au rupt rândurile şi traficul s-a reluat pe autostradă.

Autostrada A1 este una din cele mai aglomerate autostrăzi europene şi a fost blocată de la 9.30 seara, vinerea trecută, până a doua zi, la 11.00 dimineaţa.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!