Un Halloween de coşmar

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 10 noiembrie 2014

uk_binge drinking

„Nu am văzut atât de mulţi oameni beţi, niciodată în viaţa mea! Fete cu spume la gură, băieţi care vomau pe stradă, fete şi băieţi care făcuseră pe ei, toţi beţi de cădeau, la propriu, în cap. La fiecare colţ din centrul Londrei era o ambulanţă unde medicii acordau îngrijiri!”

Nu mai este o noutate pentru nimeni distracţia de weekend a englezilor, însă noaptea de Halloween a fost una înfricoşătoare chiar şi pentru cei care au de-a face aproape în fiecare weekend cu oameni şi situaţii descrise mai sus de către un român. Tânărul are 24 de ani şi lucrează de trei ani de zile ca taximetrist. Povesteşte că 80 % din clienţii pe care îi transportă în serile de weekend sunt fie beţi, fie mahmuri. Însă, ceea ce s-a întâmplat pe 31 octombrie l-a şocat. Şi are motive serioase şi poveşti…de speriat!

 

„Noroc”… cu părinţii la club

A fost weekend. A fost sărbătoare. Au fost multe costume şi prea multe pahare de alcool. Halloween-ul se pare că a fost cireaşa de pe tort, motivul în plus pentru care mulţi au închinat, ciocnit şi băut un pahar, două… nouă în plus. Cel puţin aşa spune Florin, un tânăr din Cluj care lucrează ca taximetrist de trei ani de zile. În tot acest timp, a crezut că viaţa de noapte din Londra nu mai are cu ce să îl surprindă.

„De obicei lucrez dimineaţa, ies la muncă în jur de 3-4 dimineaţa, dar în weekenduri prefer să muncesc noaptea. Este cerere mai mare pentru că lumea iese la pub, la club, la petreceri. Şi mai ales în weekendul apropiat sfârşitului de lună. Foarte mulţi sunt plătiţi la sfârşit de lună şi se vede diferenţa între weekendurile normale şi cel aflat la sfârşit de lună. Aşa a fost şi pe 31 octombrie. A căzut vineri şi mai mult decât atât, a fost şi Halloween-ul. Ştiam că voi câştiga mai mulţi bani decât de obicei şi am ieşit pe traseu… Primii clienţi: trei tineri (două fete şi un băiat) şi mama unuia dintre aceştia. Toţi mergeau la club. Costumaţi foarte frumos, machiaţi foarte interesant, cu sticla de lichior după ei şi cu pahare de unică folosinţă în mână. S-au urcat în maşină, erau veseli şi îşi turnau din când în când băutură în pahare. Din discuţiile lor, am realizat că una dintre fete era cu mama ei. Mi s-a părut ciudat, nu pentru că mergea cu mama sa la club, am mai auzit… ci pentru că au plecat de acasă cu sticla de băutură în mână şi pentru că şi mama şi fiica şi prietenii beau cot la cot. Am rămas uimit, dar nu am mai dat importanţă”, ne spune Florin.

————————————–

„Nu am văzut atât de mulţi oameni beţi, niciodată în viaţa mea! Fete întinse pe jos cu spume la gură, băieţi care vomau pe stradă, fete şi băieţi care făcuseră pe ei, toţi beţi de cădeau, la propriu, în cap. Chiar am văzut cum o fată a căzut… lată… direct în cap de s-a umplut de sânge pe frunte. Poliţie peste tot. La fiecare colţ din centrul Londrei era o ambulanţă unde medicii acordau îngrijiri!”

Florin, 24 de ani, taximetrist

————————————–

Fiind o seară de sărbătoare, comenzile au fost una după alta. La scurt timp, după ce i-a lăsat pe tineri şi pe mama unuia dintre aceştia să petreacă la un club din centrul Londrei, tânărul taximetrist a preluat alţi clienţi.

„Erau şase fete. Mergeau de la un pub la club. Toate erau…ameţite rău. Abia s-au urcat în maşină. Şi acestea cu paharele de băutură după ele. Făceau gălăgie, ţipau. Au deschis geamurile, şi-au aprins ţigări, deşi nu au voie. A trebuit să opresc maşina şi să le spun că voi anula comanda şi le voi lăsa în mijlocul străzii, dacă nu se potolesc. Oricum, dacă era o cursă mai lungă, aşa aş fi procedat. Dar pentru că era o distanţă de 7-10 minute, am mers până la destinaţie, unde a trebuit să aştept alte zece minute să coboare din maşină. Şi-au prins tocurile în centurile de prin spate, una şi-a pierdut pantofii pe sub scaune, una vărsase băutură pe banchetă. Alta îşi pierduse telefonul…”, povesteşte tânărul despre unii dintre primii săi clienţi. Au urmat şi alţii. Mai mult sau puţin la fel de veseli ca şi cei din urmă. După câteva curse asemănătoare, au început şi urmările.

————————————–

„Am mai văzut oameni beţi. Am mai transportat oameni beţi. Atât de beţi că nici nu mai ştiau unde locuiesc, ţineau în buzunar adresa de acasă, pentru că nu mai puteau vorbi de beţi ce erau. Au mai fost seri aşa nebune, dar ca acum, parcă niciodată! Peste tot erau întinşi, fie vomau, fie dormeau, fie nu ştiau de ei. E dezgustător.”

Florin

————————————–

 

Prima clientă trează… şi singura

În jurul orei 3 dimineaţa, când Florin era deja şocat de ceea ce văzuse şi întâlnise pe stradă, o clientă i-a confirmat că în spitale este şi mai grav.

„Am avut o clientă care era medic. Îşi terminase tura şi mergea acasă. Am început să vorbim despre ce era pe stradă, mai ales că oriunde te uitai era cineva beat. Zicea că aşa ceva nu văzuse, nici ea, niciodată în viaţa ei. Era din America şi călătorise destul de mult prin lume. Lucrase şi în Australia, dar şi în Canada. Zicea că mai bea omul un pahar, două, nouă, dar nu până cade din picioare şi nu mai ştie nimic de el. Povestea că pe tura sa avusese un deces, unul care s-a înecat cu vomă, şi în rest toate cazurile pe care le preluase erau tineri care au ajuns în comă alcoolică, ca în fiecare weekend, doar că acum fiind sărbătoare, au fost foarte, foarte mulţi. Pe lângă comă alcoolică, mulţi ajunseseră şi răniţi şi astfel că trebuiau trataţi şi din acest punct de vedere. De exemplu, cu capete sparte, fete cu zgârieturi sau cu entorse… fiind pe tocuri, nu îşi mai puteau ţine echilibrul. Băieţii, la fel. Cu capete sparte sau cu degete rupte. Fie cădeau, fie şi le rupeau între ei. Unii şi-au rupt degetele pentru că au vrut să se ţină unul de altul. Până şi ea era şocată. Nu înţelegea de ce toţi beau până nu mai ştiu de ei”, ne povesteşte Florin.

————————————–

„Chiar am admirat costumele pe care le aveau. Şi machiajul, foarte frumos realizat şi perfect atât la fete, cât şi la băieţi. Doar că degeaba! Plecau spre case de parcă într-adevăr scăpaseră dintr-un film de groază. Totul era real şi ei erau mai urâţi decât se machiaseră. Toată lumea costumată şi beată încă de când plecau de acasă. Cu sticlele de băutură în mână de acasă. Chiar a fost o noapte de Halloween!”

Florin

————————————–

 

Somn şi mahmureală

Seara de-a dreptul înfricoşătoare nu s-a încheiat pentru Florin decât dimineaţa. Ultimii săi clienţi i-au adormit în maşină.

„Ştiu că nu e ceva nou. I-am văzut şi i-am şi cărat de multe ori. Dar parcă totuşi, ceea ce am văzut de Halloween a fost prea mult. De exemplu, penultimul client a adormit în maşină. Şi nu oricum, ci s-a întins pe toată bancheta. Când am ajuns la destinaţie, nu ştiam cum să procedez, pentru că nu ai voie să te atingi de cineva, cu atât de mult să tragi de el. Am strigat la el să se trezească… Sir, Sir. Degeaba! Nimic! Începuse să sforăie. Am strigat la el, l-am mişcat şi nu se trezea. M-am gândit să chem poliţia, chiar nu ştiam cum să procedez în astfel de situaţii. Am sunat la bază, la cei care preiau comenzile, le-am spus ce problemă am şi m-au sfătuit să mai încerc să îl trezesc. Dacă nu reuşesc, să chem poliţia, pentru că nici nu plătise cursa. Am avut noroc în cele din urmă. S-a trezit, l-am ajutat să coboare şi am plecat. Când m-am uitat în oglindă, el se întinsese pe bordură. Apoi ultimele cliente au fost două tinere, cred că aveau în jur de 30 de ani. Le-am luat de la spital şi le-am dus acasă. Cu perfuzii în mâini, erau mahmure, nu ştiu ce le face, dar am observat că, la spital, reuşeşte să îi trezească pe toţi. Şi fetele acestea abia dacă mai puteau lega două cuvinte. Desculţe, cu pantofii în geantă, murdare pe haine, nu mai spun cum miroseau… au adormit în maşină, dar s-au trezit imediat când le-am spus că am ajuns la destinaţie. Este urât, mai ales pentru fete”, ne povesteşte tânărul de 24 de ani.

————————————–

„Noi avem câteva locuri unde aşteptăm, după ce terminăm o comandă. La câteva minute după ce am plecat să preiau un client, am auzit că pe strada unde aşteptam a avut loc o crimă. Eu chiar văzusem câţiva băieţi care trecuseră prin dreptul meu, se certau, se împingeau, se loveau. M-am speriat şi am blocat imediat uşile, iar după câteva minute, am primit comanda. Între timp, un coleg care ajunsese acolo mi-a trimis mesaj să nu mă mai întorc tot acolo pentru că avusese loc o crimă şi poliţia închisese strada…”

Florin

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!