Un infractor român comite un viol în Scoţia

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 27 iulie 2015

uk_Pardalian Rostas

Românul, care fusese condamnat la noi în ţară la opt ani de închisoare pentru un jaf, a violat o tânără britanică în Scoţia, după care a fugit înapoi în România în speranţa că nu va fi prins. S-a înşelat.

Pardalian Rostas, de 29 de ani, şi-a atacat victima în mai 2014 în Glasgow, în timp ce amicul său, Mugurel Bancs, de 30 de ani, a ţinut de şase.

Acesta din urmă a fost şi el dat în judecată pentru violarea tinerei de 25 de ani, însă ulterior s-a renunţat la acuzaţiile împotriva lui.

În apărarea sa, românul, care are o nevastă în România şi un copil de 11 ani, a pretins că actul sexual cu britanica a fost consimţit, însă aceasta a susţinut că după 11 pahare duble de votcă consumate de ea la un pub în seara cu pricina, Rostas a pus mâna pe ea şi a violat-o, atacul având loc între orele 1 şi 2 dimineaţa.

La scurt timp după incident, în iunie 2014, Rostas şi-a cumpărat un bilet de avion, numai dus, cu direcţia România, însă a fost reţinut la noi în ţară după ce pe numele său s-a eliberat un mandat de arestare european, fiind apoi extrădat autorităţilor britanice.

Pardalian Rostas îşi aşteaptă sentinţa pentru fapta comisă abia luna viitoare, dar chiar şi aşa, presa britanică aminteşte că au mai fost cazuri chiar de crime ale unor est-europeni – slovaci, lituanieni şi nu numai, în condiţiile în care aceştia aveau un cazier foarte încărcat cu care au venit de la ei din ţară. Autorii materialelor din presa britanică şi chiar şi unii politicieni sugerează că acestor persoane n-ar trebui să li se permită să intre în Marea Britanie.

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

O parere la “Un infractor român comite un viol în Scoţia”

  1. Arlekin Spune:

    daca nu chiar TOTI sunteti tigani, toti sunteti INFRACTORI, mostenirea ceausestilor…
    altfel nu va descurcati… :)))

Spune-ti si tu parerea!