Un lord britanic, decorat de președintele României

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 20 iunie 2015

???????????????????????????????

Lordul Quentin Davies of Stamford a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Comandor de către președintele României Klaus Iohannis. Decorația i-a fost înmânată de către ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga, în cadrul unei ceremonii desfășurate în spațiile de protocol ale ambasadei românești din capitala Regatului Unit, marți, 9 iunie.

Distincția a fost oferită la recomandarea ambasadorului Ion Jinga „pentru contribuţia personală pe care Lordul Davies a avut-o la susţinerea şi promovarea  relaţiilor bilaterale între România şi Regatul Unit”, conform unui comunicat transmis de biroul de presă al reprezentanței diplomatice. La eveniment au participat membri ai Camerei Lorzilor şi Camerei Comunelor, colaboratori ai lordului Davies şi diplomaţi.

„În intervalul 2010-2015 în care lordul Davies a condus Grupul Parlamentar pentru România, cooperarea parlamentară bilaterală între cele două ţări s-a consolidat prin numeroase vizite şi întâlniri între reprezentanţii celor două parlamente, inclusiv în cadrul unor evenimente internaţionale. Lordul Davies a fost, de asemenea, o voce puternică în apărarea imaginii românilor din Marea Britanie în perioada campaniei anti-imigraţie dusă de o parte a presei din regat şi unii politicieni, în 2012-2014”, se precizează în comunicatul venit din partea Ambasadei României la Londra.

————————————–

Cine este Lord Quentin Davies of Stamford?

 

John Quentin Davies, baron Davies of Stamford, s-a născut în 29 mai 1944 la Oxford. Acesta a devenit unul dintre membrii parlamentului britanic în 1987, fiind ales ca parlamentar din partea Partidului Conservator. Și-a păstrat fotoliul din Camera Comunelor până în anul 2010, deși în 2007 i-a părăsit pe conservatori și s-a alăturat Partidului Laburist. Ulterior, a fost înnobilat cu titlul de baron și a devenit membru pe viață al Camerei Lorzilor.

Sursa: Wikipedia

————————————–

„Lordul Davies este un prieten al României, o personalitate cu o vastă experienţă politică şi diplomatică pe care a folosit-o pentru a promova relaţiile ţării sale cu România. Lordul Davies a înţeles foarte bine esenţa parteneriatului strategic dintre România şi Marea Britanie şi a pus diplomaţia parlamentară în slujba acestui parteneriat. În timpul campaniei media negative la adresa românilor, când accentele anti-româneşti din presa britanică riscau să afecteze  dialogul politic şi economic dintre cele două ţări, lordul Davies a reprezentat o voce constantă şi puternică în spaţiul public, vorbind în favoarea României”, a spus ambasadorul Ion Jinga pe parcursul ceremoniei.

„România este o ţară pe care o iubesc şi o admir. O admir pentru că a reuşit întotdeauna să iasă cu bine din cele mai dificile situaţii (…) România este o ţară extrem de atractivă şi frumoasă, cu oameni minunaţi”, a declarat lordul Davies cu aceeași ocazie.

————————————–

Grupul Parlamentar Multipartit pentru România din cadrul parlamentului britanic

 

Grupul Parlamentar Multipartit pentru România a fost constituit în scopul promovării dezvoltării bunelor relaţii existente între Marea Britanie şi România.

Preşedinte: Lord Davies of Stamford (Partidul Laburist)

Vicepreşedinte: Lordul Bowness (Partidul Conservator)

Secretar: Lordul Woolmer of Leeds (Partidul Laburist)

Sursa: londra.mae.ro

————————————–

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!