Un meci cat o cariera

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 27 ianuarie 2014

Lucian Bute a pierdut lejer cu Jean Pascal. O decizie unanima care, din punctul meu de vedere, este primul pas catre finalul unei cariere. Din ceea ce am inteles, Lucian Bute nu se gandeste la retragere. Nu mi se pare deloc bine. Acum, in aceasta clipa, ar avea sansa unei retrageri decente. Mai tarziu, ea ar putea deveni trista.

Din nefericire, pugilistii care au insemnat candva ceva sunt tentati de sansa castigurilor care sa continue. Tradus in cazul Lucian Bute, asta ar insemna meciuri cu adversari slabi, pe sume de zeci si sute de mii de euro. Desigur, le-ar putea castiga si la fel de bine ar putea sa continue sa adauge in conturile personale, unele care nu sunt deloc mici. Spun asta nu pentru a sublinia ca este bogat, respect acest lucru mai ales cand a fost realizat prin munca, ci pentru a spune ca o asemenea varianta nu ar avea nici o logica. Imaginea sa s-ar prabusi, presa l-ar demola ca pe casele care de-abia mai stau in picioare, iar meciurile de tipul acesta s-ar sfarsi si ele candva. Nimeni nu ar mai crede intr-o victorie sau infrangere la Lucian Bute.

La celalalt pol sta o alta modalitate de a iesi din scena. Sau, dimpotriva, de a ramane in ea. Un meci imens. Un meci in care Lucian Bute sa puna totul si la capatul caruia sa castige sau sa piarda definitiv totul. Oricum ar fi, o iesire triumfala din scena, daca acesta va fi sa-i fie destinul. Un meci dupa care nimeni sa nu mai poata spune nimic. Daca va castiga, atunci Lucian Bute va fi din nou acea stea. Daca va pierde, nimeni nu-i va putea reprosa vreodata ca a fost scos din circuit de un adversar de duzina, ca Pascal.

Iar un asemenea meci se poate disputa, in clipa aceasta, in compania unui singur om: Carl Froch.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!