Un milion de japonezi, afectați de o boală ciudată

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 17 iulie 2015

japan peopleÎn jur de un milion de japonezi suferă de o boală ciudată, denumită „hikikomori” („retras” în limba japoneză), care îi face să se închidă în dormitor cu zilele, lunile sau chiar anii, scrie The Sun.

Această „boală” a ajuns la o asemenea amploare încât ameninţă economia Japoniei, mai ales că cei mai mulţi dintre cei care suferă de „hikikomori” sunt tinerii, în special bărbaţi.

The Sun scrie că această boală se instalează de obicei când tinerii nu mai pot face faţă presiunii de a reuşi în viaţă, la care sunt supuşi de familie şi de societate.

„Odată ce ajungi să faci asta, pierzi contactul cu realitatea. Ştiu că era anormal, dar nu voiam să mă schimb, mă simţeam în siguranţă”, explică Yuto Onishi (18 ani), care a petrecut trei ani baricadat în propriul dormitor, ieşind doar noaptea să mănânce. Onishi a ieşit din dormitor în urmă cu şase luni, mânat de dorinţa de a călători şi de a munci în afara ţării.

„În Vest, dacă un om stă în casă, i se spune să iasă afară. În Japonia nu se întâmplă acest lucru”, explică dr. Takahiro Kato, unul dintre puţinii experţi în „hikikomori”.

Acum, medicii încearcă să îşi dea seama de toate aspectele acestei boli, pentru a preveni apariţia ei şi la generaţiile viitoare, scrie sursa.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!