Un ministru atacă profesorii

Articol publicat in sectiunea Social pe data 1 iulie 2016

Unii profesori își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici, această justificare fiind o imbecilitate, a declarat, marți, ministrul comunicațiilor, Marius Bostan, într-o conferință de specialitate, scrie Agerpres, preluată de Hotnews.

„Eu văd părinții la școală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ți demisia. Dar nu să îți bați joc de viitorul copilului. Justificarea că «am salariu mic» e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”, a spus Bostan.

În opinia sa, gratuitatea învățământului este o reminiscență a anilor de comunism. „Mentalitatea comunistă a fost așa: să primesc gratis educație. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghișeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12.00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta”, a spus ministrul.

„Pentru foarte mulți părinți, dacă ar simți că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conștientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înțelege cum funcționează statul de fapt. Ar trebui făcute seminarii despre funcționarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neîmplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul «să se dea». Nu avem în partea cealaltă «de unde». Părerea mea este că e o reminiscență a celor 50 de ani de comunism”, a mai afirmat ministrul comunicațiilor.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu, a afirmat, citat de Agerpres, că premierul Dacian Ciolos i-a cerut marți ministrului comunicațiilor Marius Bostan să își ceară scuze și să vină cu clarificări după declarațiile pe care le-a făcut pe tema Educației.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!